Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

We Belong Together, naravno....


A kad sam već spomenuo u prošlom postu drugu po redu najemitiraniju pjesmu u povijesti emitiranja na radio stanicama, red je da predstavim i onu koja je prva, my all time favorite.
Pjesma koja je osvojila nagradu Grammy za najbolju r&b pjesmu, a Mariah Carey za najbolju r&b vokalnu izvedbu iste.
Postala je to njena najuspješnija pjesma u Americi ikad, ali i najhvaljenija od strane kritičara, koji su se najviše osvrnuli na to kako je nakon dugo vremena napokon otpjevala pjesmu punim glasom, te se tako vratila starom sjaju, koji se izgubio na prethodnih nekoliko albuma.
Na prvom mjestu Billboardove ljestvice singlova provela je čak 14 tjedana, a bila je prva pjesma ikad koja je osvojila prva mjesta čak 9 različitih lista u istom tjednu: the Hot 100, Hot 100 Airplay, Hot R&B/Hip-Hop Singles & Tracks, Hot R&B/Hip-Hop Airplay, Pop 100 Airplay, the Mainstream Top 40, Rhythmic Top 40, Hot Dance Music/Club Play, and the Hot Ringtones charts.
Srušila je i nekoliko rekorda u emitiranju: najveći broj emitiranja ikad u jednom danu, ali i u jednom tjednu, dosegavši tako 32.8 milijuna slušatelja u jednom danu, odnosno 223 milijuna slušatelja u jednom tjednu!
Mariah Carey - We Belong Together.mp3
Mariah Carey - We Belong Together (DJ Clue Remix feat. Styles P & Jadakiss).mp3


Post je objavljen 30.03.2007. u 15:46 sati.