Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Đapićev film i lažno konvertitstvo

Đapićev film u kome HSP Anto samo svoju sliku ljubi, da se razumimo - ne pogledah, ali napokon kužim što je onaj genijalno-propuvani Žižek mislio kad je rekao da o filmu možeš suditi i bez gledanja.. ako me kužite.
Đapićev film tako očito svuda po sebi nosi masne otiske prstića Mate Granića da je to za bogu plakat a narodu se smijat.
Jer otkada je HSP angažirao vridnog no politički posrnulog doktora za specijalnog stranačkog savjetnika što se promjene imidža stranke tiče, vridni dotur Mate znan kao i Mirogojski Mate, ne preže ni od najluđih poteza kako bi crno pretvorio u bijelo, odnosno oprao crnokošuljaško-ustaški imidž HSPa i njegovih čelnika. Pa tako dotur Mate čisto logički rezonirajući, zbrajajući, oduzimajući, množeći i dijeleći, našeg samoljubivog Antu savjetovaše vako:

˝Slušaj Đapiću i slušaj dobro, ti bi tijo izborno profitirat jel´tako – tako je. Ti bi tijo i dalje desničarit al´ zato ne platit jel´tako – tako je. Ti bi tijo u Vropu al´ Vropa ne bi crnokošuljaškog tebe jel´tako – tako je. Ti bi tija i babe i žabe jel´tako – tako je. E nemere!
Nemere brajo, nego´š ti vako! Slušaj vamo, ako oćeš vladat ti ćeš učinit sljedeće (ovo zapiši nauči napamet i onda spali a najbolje da progutaš) prvo skinut Pavelića sa zida gurnit ga pod tepih, drugo okanit se kuruze a zatim i urmašica udica ubica Užica uholaža i svega ostaloga što počinje na U jesi čujo, treće obuć nešto u boji a kravatu na cvitiće obvezno nek´ti žena bira, četrto javno ne ljubit Thompsona a štaš pod tušom potezat to je tvoja stvar, peto umit se počešljat se nos išmrkat skinut dvajst-trijst kila, šesto otić u Jeruzalem ulizivat se Židovima, sedmo otić u New York ulizivat se Židovima, osmo ulizivat se Židovima, deveto ulizivat se… jes´razumijo - jesi. E takog će te Vropa volit i taki ćeš proć.˝

Hoće reći da je dotur Mate zasuko rukave, začepija nos i posegnija u samu srž HSPove govnjare, ne bi li putem bjelosvjetskih veza još iz doba svoga MVP mandata pokušao donekle oprati HSPov, inače ni vatrogasnim šmrkom operiv - crni obraz.
Povukao je tako dotur Mate svoje bivše veze sve do Izraela, pa nakon prvog sve u svemu neuspjelog transporta našeg filmskog junaka u Vad Yashem, prvi se mačići u vodu bacaju zna to Mate dobro, u drugom drskijem pokušaju uz svesrdnu pomoć još jednog novovjekog izraeloljupca Ed Wooda hrvatskog redateljstva - Jakova Sedlara baciše se na stvaranje kulta o Anti putem - filmske vrpce.
I jadna vrpca trpi svašta.
A što je dalje bilo.. odlazi u povijest. Puče grom iz vedra neba i iz Saula postade Paul, a iz Crnog Đapića – Đapić MiloDijete. Na svjetskim premijerama Sedlarovog vrhunaravnog filmskog uratka o MilomDjetetu Anti - prolijevaše se suze konvertitske, suze krokodilske. Svjedočiše im i mali i manji, i kupljeni i prodani, i Assantei i Tomci, i babe i žabe. Sve u svemu životinjska farma željna izgubljenih pozicija, potencija, moći, svekolikog oprosta i blagoslova.
A još kad krene svjetska distribucija auuuuuuu.. majkomilaaa! Gdje će samozaljubljenom Anti biti kraj! Pa kad se narod pomami, pa kad žene počnu bacat grudnjake, pa kad Anto otkrije zvijezdu na Bulevaru Slavnih ajiiiiiii…!!!
Drž´te me, drž´te da ne poletim.
P.S.Kad pogledaš, najšporkiji je to posao na svijetu – čišćenje tuđih govana. Baš me zanima kolko to HSP Graniću plaća, kad se ovako srozao?

P.S.2 jel´se meni samo čini ili.. kad god DrIvo počne o ´obrani istine´ - ovaj narod hvata sraćka?
narodu napokon došlo iz guzice u glavu

Post je objavljen 29.03.2007. u 20:59 sati.