Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/breakontrough

Marketing

Nakon 23 dana... Bilo bi vrijeme...

evo me!!! baš sam nekako happy zadnjih dana... iako bi i meni trebao netko da me malo sasluša i da mi pomogne, al izgleda da je sad red na meni da to radim... inače nema baš ništa novo osim što sutra idem na državno u Zg... nadam se da ćemo bit u prvih tri... =) ma bit će ok...

u zadnje vrijeme uopće nemam vremena za ništa... prvo odem na trening, pa u školu, pa opet na trening i onda dođem doma, nešto "naučim" odem spavat... katastrofa...
e da, u nedjelju sam bila na frizerskom sajmu u opatiji. Jelena me zamolila da stavim slike, i stavit ću ih... kad ih dobijem... uglavnom, ludo i nezaboravno...

budući da ne znam šta da vam kažem,napisat ću vam nešto o nekim mojim najdražim filmovima...

PIRATES OF THE CARIBBEAN
Jackova idila biva narušena onog trenutka kad mu njegov veliki suparnik, lukavi Kapetan Barbossa (Feoffrey Rush), ukrade brod prozvan Crni dragulj. Slijedi napad na grad Port Royal, gdje Barbossa uspijeva oteti Elizabeth Swann, prekrasnu kći guvernera Wheatherbyja Swanna. Elizabethin prijatelj iz djetinjstva, Will Turner (Orlando Bloom), pridružuje se Jacku Sparrowu kao jedan od čelnih ljudi najbržeg broda britanske flote, grandioznog H.M.S. Interceptora, ne bi li pokušao spasiti guvernerovu miljenicu i vratiti Crni dragulj. Za petama ovom nesvakidašnjem tandemu i njihovoj posadi nalazi se Elizabethin samouvjereni i ambiciozni zaručnik po imenu Norrington, časnik britanskog broda H.M.S. Dauntless. Will se upušta u pustolovinu ne znajući pri tom kako je prokletstvo blaga, skrivenog u Crnom dragulju, učinilo Barbossu i njegove suradnike besmrtnicima koji se tijekom mjesečine pretvaraju u žive kosture.
Image Hosted by ImageShack.us

SAVE THE LAST DANCE
Sara (Julia Stiles) želi postati balerina, ali njezini snovi nestaju tragičnom prometnom nezgodom njezine majke. Odlazak ocu u Chicago, u crnačku četvrt, daleko od "lijepog bijelog" svijeta , te pohađanje škole gdje je 90 % afroamerikanaca, odmiču je od želje za plesom. Ali kada upozna Dereka (Sean Patrick Thomas) ambicioznog i popularnog crnca koji obožava hip-hop njezina želja za plesom se polako vraća.

Image Hosted by ImageShack.us

MLAĐE JE SLAĐE
Mjesto radnje – New York. Rafi Gardet (Uma Thurman) friško je razvedena 37ogodišnja karijeristica koja dušu olakšava na kauču svoje terapeutkinje Lise Metzger (Meryl Streep). Razvodom zgažen Rafin ljubavni život dobija nove obrise kada upozna Bryana Greenberga (David Bloomberg), slikara bez kinte koji živi s bakom i djedom na Lower East Sideu. No, ništa od navedenoga ne predstavlja problem poput onog da Bryan ima nježne 23 godine. Mada gradska djevojka Rafi nije navikla na toliku dobnu i društvenu razliku. Ne bi li se malčice olakšala oko tog ‘problemčića’, liježe ponovo na kauč svoje terapeutkinje Lise i priča joj potankosti o svojoj novoj vezi.Kako potankosti teku, Lisa je sve više i više sigurna da je mlađahna igračkica u rukama iskusne Rafi njen sinčić. E, da bi se komedijica još bolje uhljebila u njujorške pločnike, Bryan je tako i Židov čija obitelj baš i ne prihvaća tankoćutnu gradsku djevojku, a prava se dramska okosnica nametne s biti ili ne pitanjem terapeutkinje i majke; prestati ili ne sa sve neugodnijim terapeutskim sesijama?

Image Hosted by ImageShack.us

HAPPY FEET
U slavnom narodu Carskih pingvina, u srcu Antarktike, svatko mora dobro pjevati. To je vrlo nezgodno za zdepastog Mumblea (Elijah Wood), čiji svaki pokušaj da zapjeva završava puknućem obližnje ledene sante i bubnjića njegovih ‘sunarodnjaka’. No, Mumble ima drugi talent, za razliku od ostalih pingvina, jako dobro stepa. Iako Mumbleova mama, Norma Jean (Nicole Kidman), smatra da je ta njegova navika slatka, njegov tata, Memphis (Hugh Jackman), kaže da ‘to pingvini ne rade’. Osim toga, oboje znaju da bez 'Pjesme od srca', Mumble možda nikada neće pronaći pravu ljubav. Tužno, kako to obično biva, njegova jedina ljubav, Gloria (Brittany Murphy), ujedno je i najbolja pjevačica. Mumble je jednostavno previše različit — naročito za starješinu Nou (Hugo Weaving), strogog vođu Carske zemlje, koji u Mumbleovom nastranom lupkanju’ vidi dovoljan razlog da neprilagođenog člana izopći iz zajednnice.Mumble po prvi puta odlazi daleko od kuće i upoznaje mnoštvo pingvina koji se drastično razlikuju od Carskih pingvina – vesele Adelijske Amigose koji hladne zimske dane krate plesanjem sambe, pa oduševljeno prihvaćaju Mumbleove korake i zajedno sa svojim predvodnikom Ramonom (Robin Williams) pozivaju ga da ostane tulumariti s njima. Mumble ostaje s njima, no nikako se ne može opustiti. Život njegova plemena je ugrožen jer je ribe u moru sve manje. Neka čudna vanzemaljska sila naoružana sivim čeličnim grdosijama pred očima mu krade hranu. Mumble mora nešto poduzeti, pa u Adelijskoj zemlji traži savjet gurua Lovelacea (također Robin Williams), raskuštranog zlatouhog pingvina koji odgovara na sva životna pitanja. Zajedno s Lovelaceom i Amigosima, Mumble kreće u potragu za čudnim velikim bićima glatke kože koji kradu ribu, te na kraju dokazuje da je prihvaćanje samoga sebe onakvim kakav jesi važnije od svega drugog.

Image Hosted by ImageShack.us


MOJE GRČKO VJENČANJE
Svi u obitelji Portokalos brinu se za Toulu koja je neudata, a ima već trideset godina. Touli je s druge strane dosta posla u restoranu svojih roditelja i spremna je na promjenu, ali ostatak obitelji, na njenu nesreću - nije. Nakon što se ipak zaposli u tetkinoj putnoj agenciji, zaljubljuje se u Iana, učitelja koji je visok, zgodan i sasvim sigurno nije Grk. Toula nije sigurna hoće li njenog oca više uznemiriti što je on stranac ili što je vegeterijanac.Ali sve to nije bitno kada je on pita da se uda za njega. Tada započinje pravo ludilo na velikom debelom grčkom vjenčanju.

Image Hosted by ImageShack.us

NEMO
Film priča priču o ribi klaun po imenu Marlin. Zbog nesreće koja mu je ubila ženu i svu djecu osim Nema, Marlinova briga za svog jedinog sina je pretjerana, što potakne Nema da otpliva na pučinu u namjeri da dokaže ocu da tamo nema nikakve opasnosti. Međutim, ulove ga ronioci koji se spuste s broda i završi u akvariju zubarske ordinacije u Sydneyju. Marlin kreće u potragu za njim, a susreće i zaboravljivu plavu tang ribu po imenu Dory, koja odlučuje krenuti zajedno s njim.

Marlin je prisiljen na odlazak u nepoznat i opasan svijet u kojem se ni u snu nije zamišljao, a Dory mu pomaže shvatiti da je bio prestrog prema svom sinu. Nemo se u međuvremenu s još nekoliko riba nalazi u zubarevom akvariju, gdje pokušavaju smisliti način kako da dođu do obližnjeg oceana. Gill, glavna riba u akvariju, tada dođe na ideju da stave zrno šljunka u filter za pročišćavanje, kako bi ih zubar tijekom čišćenja prljavštine stavio u plastične vrećice pokraj prozora s kojeg bi mogli odskakutati do oceana. Nemo uz puno muke uspije u tome, ali zubar sljedećeg jutra ugradi moderniji filter bez da vadi ribe iz akvarija.Marlin i Dory na svom putu upadaju u brojne probleme, te se moraju suočavati s meduzama i velikim kitom. Međutim, tad nailaze na skupinu kornjača koje putuju prema Sydneyju, te ih odluče slijediti i tako stižu do svog cilja.
Image Hosted by ImageShack.us

SHARK TALE
Priča se vrti oko ribe zvane Oscar (Will Smith), malog lajavca sitnog kalibra koji ima visoki nivo aspiracije. Zahvaljujući laži koju je njegov lajavi jezik provalio, Oscar postane faca među ribljim kolegama. Ostale ribe u početku vjeruju u priču, ali ubrzo se stvari počinju raspadati te se ispostavlja da Oscar baš i nije glavni branitelj grebena. Naša je ribica ubrzo saznala da nije lako biti heroj, a posebno je loše kada to postanete zbog laži, jer onda lako postanete lovina. Uz poznatog glumca u ovom računalno animiranom filmu svoje su glasove likovima posudile mnoge poznate face iz glumačkog svijeta. Robert de Niro gumi Don Lina, veliku bijelu morsku psinu koja se nalazi na vrhu hranidbenog lanca, Renée Zellweger glumi Angie, prelijepu ribicu koja je potajno zaljubljena u Oscara, Angelina Jolie glumi Lolu, femme fatale (naravno) ribu koja koristi svoje fizičke atribute kako bi dobila što želi, Jack Black glumi Don Linovog sina Lennyja, a Martin Scorsese ustao je iz redateljske fotelje kako bi sinkroniziao ribu Sykes.
Image Hosted by ImageShack.us

SCHOOL OF ROCK
Rock gitarist i pjevač Dewey Finn (Jack Black), nakon što ga izbace iz njegova rock sastava, prihvaća posao učitelja na zamjeni u završnom razredu stroge privatne gimnazije. Njegov slobodan životni stil, stav i muzika 'otvaraju oči' djeci ohrabrujući ih da istraže vlastite potencijale koje škola inaće ne potiče. Pravi razlog zbog kojeg je Finn prihvatio posao je kako bi nagovorio devetogodišnjeg gitarističkog genija Yukija da bude glavni gitarist u bendu koji bi mogao pobjediti na skorašnjem natjecanju. Finn bi tako riješio financijske probleme i povratio glas respektabilnog rokera.
Image Hosted by ImageShack.us

Mislim da bi to bilo to... ako se sjetim još kojeg filma javim vam...
PEACE!!!
PUSA!!!









Post je objavljen 29.03.2007. u 18:26 sati.