Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

Još malo američkih idola...

Predstavit ću ovdje dvije supertalentirane djevojke koje su se pojavile na Američkom idolu i od tada privlače puno pozornosti, iako nisu uspjele ostvariti komercijalni uspjeh zbog nedostatka promocije izdavačkih kuća.

TAMYRA GRAY
Jedna od finalistica prve sezone AI (2002), završila je Georgia State University (poslovno pravo), a nastupala je na raznim natjecanjima i pojavljivala se u brojnim reklamama, nadajući se da će se probiti u glazbenoj industriji.
Tijekom showa, njezinu izvedbu klasika Burta Bacharacha "House Is Not A Home", uvijek kritički raspoložen Simon Cowell proglasio je jednom od najboljih izvedbi na televiziji ikad.
Nakon natjecanja, pojavila se u 7 epizoda serije Boston Public, snimila je duet s pobjednicom showa, Kelly Clarkson, koju je i napisala za njen debitantski album, a sudjelovala je i na pisanju pjesme I Believe, koju su izvodile dvije finalistice treće sezone, a koja je nakon pobjede Fantasie, u njenoj izvedbi debitirala na prvo mjesto Billboardove ljestvice singlova.
2004. objavljuje svoj debitantski album, Dreamer, međutim album je ostvario loš komercijalni uspjeh zbog slabe promocije. Nakon toga surađuje na pisanju dvije pjesme za Jessicu Simpson, a na jednoj pjeva i prateće vokale.
Trenutno radi na novom albumu, a u potrazi je za izdavačkom kućom.
Iako imam cijeli album, nisam se odlučio za neku od pjesama s albuma zbog jednostavne činjenice da ni jedna ne može parirati izvedbi pjesme koju sam stavio. Ovdje je njena sjajna live izvedba pjesme House Is Not A Home.
Tamyra Gray - House Is Not A Home (live).mp3


LATOYA LONDON
Američka r&b pjevačica, počela je pjevati u crkvenim zborovima još kao djevojčica, nakon završetka srednje škole nastupala je sa svojim bendom, a pjevala je i prateće vokale.
Završila je na 4.mjestu treće sezone AI, a njena izvedba pjesme All By Myself izazvala je ovacije žirija. Quentin Tarantino, kao član žirija u jednoj od epizoda, bio je oduševljen njenim izvedbama.
LaToya London bila je zapravo sudionicom "skandala" te večeri, o čemu sam pisao u postu o Jennifer Hudson. Kao 3 osobe s najmanje glasova u jednom su krugu završile Fantasia (kasnija pobjednica), Jennifer Hudson (ovogodišnja dobitnica Oscara) i Latoya London, na očigledno zgražanje žirija koji je tada oštro kritizirao publiku koja glasuje. A neki su prozvali show rasističkim, jer njih su tri bile očito najbolje sudionice showa, proglašavane divama koje su oduševljavale žiri i publiku, a tu večer završile su kao tri s najmanje glasova. Tu večer eliminirana je Jennifer Hudson, a Latoya London ispala je već sljedeći tjedan.
2005. objavljuje svoj debitantski album Love & Life, mješavinu soula, r&b-ja, hip hopa i jazza, a album je dobio odlične kritike, te tako svrstavan na liste najboljih r&b albuma te godine.
Trenutno radi na novom albumu, u potrazi je za diskografskom kućom, a priprema se i za ulogu u mjuziklu Color Purple.
Ovdje je pjesma Every Part Of Me, s njezinog debitantskog albuma.
Latoya London - Every Part Of Me.mp3

Post je objavljen 29.03.2007. u 15:41 sati.