Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/beyondshadows

Marketing

Festival Cudnog Zvuka

Predstavljam vam Festival Cudnog Zvuka (eFCeZe)!
Open-air koncert desetak demo bendova, kako iz Zagreba, tako i iz Jaske i malo Karlovca, 14. travnja na sajmistu u Jastrebarskom (sjeverni ulaz u grad). Koncert bi trebao poceti oko 17:00, a upad je mukte.

Lineup:
* Dark Chamber (metalcore)
* Lelek Sebra (blues)
* Nina (blues)
* Semi Culture (indie rock)
* Gregor Samsa (post-punk revival)
* Gretta (rock)
* Downcast Art (metal)
* Dosh Lee (punk/funk)
* Gatuzo (post-blues)
* Dvb Insvla (dub psihodelija)

Dark Chamber, jaskansko-klincaselsko-zagrebacki bend, kao najmladji bend na festivalu imaju cast otvaranja veceri. Omiljenom logikom ovih prostora ("iz neba pa u rebra"), odsvirat ce, citiram jednog clana doticnog benda, "metalcore sa primjesama HC-a, a imamo i jednu punk stvar". Nakon toga slijedi jaskanski Johnny Cash, Bob Dylan i Belzebub u jednom - Lelek Sebra sa svojim folkom i bluesom zacetim na delti Reke (potok u Jaski), a sazrijelim u bespucima njegove sobe pod budnim okom divlje svinje koja stoji zakucana na njegovom zidu. Za dozu hermeticnosti i uvrnutosti ce se pobrinuti Semi Culture. Kao sto sami kazu, njihova svaka stvar zvuci drugacije ali moze se klasificirati kao indie rock i staviti pod kategoriju komplicirane muzike. Jaskanski (i jedan zagrebacki) pioniri nove jaskanske scene i preporoditelji petaka navecer, Gregor Samsa, slijede odmah nakon Semi Culture-a sa svojim minimalistickim post-punkom. Nakon njih slijedi punokrvni moderni rock - Gretta. Ako se ne varam, oni su i pobjednici Prackinog natjecanja demo-bendova prije dvije godine. Za sve dugokose zeljne mlataranja istom, pobrinut ce se karlovacko-jaskanski metal bend novog doba Downcast Art (suska se da bi se od njih mogla cuti i zanimljiva obrada Nicka Cavea). Nakon njih slijedi bend koji, izmedju ostalog, ima pjesmu posvecenu kulinarskoj legendi bureku (kazu: "ako nadjes burek na cesti, nemoj ga jesti, nemoj ga jesti.") - Dosh Lee. Svojevrsni headliner veceri, eksplozivni post-blues duo Gatuzo, pokazat ce kako samo dvoje ljudi mogu napraviti zvuk vojske, i posrati Jacka Whitea. Za kraj, pijani ples i otkrivanje dubina vlastite psihe, pobrinut ce se Dvb Insvla sa svojom psihodelijom tripoidnog duba.

Do Jastrebarskog (ili kako mi lokalci kazemo - Jaske) najjednostavnije je doci autom. Ako dolazite iz Zagreba, mozete ici autoputom Zagreb-Karlovac ili starom Karlovackom cestom. Ako idete starom Karlovackom, na samom ulazu u Jasku se nalazi sajmiste gdje je festival. Ako idete autoputom, sajmiste je (iz te perspektive) na samom izlazu iz Jaske.
U slucaju da nemate auto ili vam starci ne daju doticno prometalo, mozete u Jasku doci vlakom. Vlak polazi na zagrebackom Glavnom kolodvoru (vama treba vlak za Karlovac; silazite, naravno, na stanici za Jastrebarsko). Povratna karta kosta 32 kn, a ako imate ZET-ov studentski pokaz, dogovorite se sa tetom za salterom i mozda dobijete popust. Zeljeznicka stanica u Jaski je u Juznoj zoni, sto znaci da vas ceka cca. 30 min. pjesacenja do sajmista.
Zadnja solucija je autobus. To je Samoborcekov autobus, sto znaci da vam ZET-ov pokaz ne vrijedi, a svercanje je nemoguce. Karta u jednom smjeru kosta 27 kn. Ako se ipak odlucite za autobus, znajte da on u Zagrebu stoji ispod Savskog mosta. Autobusna stanica na kojoj je preporucljivo sici je prva nakon table na kojoj pise "Jastrebarsko". Sajmiste je od nje udaljeno 5 min. hoda.

After-party je u bircu Prado.



Post je objavljen 29.03.2007. u 18:09 sati.