Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biblio

Marketing

9. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica

Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica, popularne „specijalke“, održat će se deveti put u Opatiji, u hotelu Adriatic, od 13. do 16. svibnja 2007. godine u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva, Sekcije za specijalne i visokoškolske knjižnice, Nacionalne i sveučilišne knjižnice i Sveučilišne knjižnice Rijeka.

Naslov skupa
"Iskorak prema novom knjižničnom sustavu Voyager"

Ovogodišnji 9. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica bavit će se primjenom novog integriranog knjižničnog sustava Voyager u visokoškolskim knjižnicama u sustavu znanosti i visokog školstva.
Skup će se realizirati kroz pozvana izlaganja, izlaganja na posterima i radionice, a svojim će se proizvodima predstaviti i nakladnici i dobavljači informacijskih izvora.
U radionicama će se prikazati načini migracije podataka u MARC21, moduli katalogizacije, nabave i međuknjižnične posudbe u sustavu Voyager.
Na poticaj komisija u sastavu Sekcije za specijalne i visokoškolske knjižnice održat će se okrugli stol o primjeni Pravilnika o matičnoj djelatnosti u specijalnim i visokoškolskim knjižnicama. Molimo sudionike skupa da svojim prilozima, primjedbama i primjerima iz svakodnevne prakse uključe u rad okruglog stola.
Također, održat će se izlaganje na posterima čija je ovogodišnja tema edukacija knjižničara i njihovih korisnika te nove usluge u specijalnim i visokoškolskim knjižnicama. Molimo zainteresirane da se aktivno uključe. Prijedloge za izlaganje na posterima molimo pošaljite najkasnije do 15. travnja 2007. Ireni Pilaš
Više informacija na tel. 01/616-4004.
Na završetku skupa organizirana je stručna ekskurzija Pismo, knjiga i knjižnice otoka Krka čime se zaokružuje upoznavanje o putovima glagoljaša s prethodnih Skupova.


Post je objavljen 29.03.2007. u 13:39 sati.