Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/metallicahistory

Marketing

Tekst O Metallici...

burninmad"But we´ll never stop, we´ll never quit, ´couse wr´re Metallica", zavjetovali su osnivači benda James Hetfield i Lars Ulrichna početku karjere, pjesmi "Whiplash" sa svoga prvog albuma. Ploča se izvorno zvala "Metal Up Your Ass", ali izvođač ju nije htio izdati pod takvim penetrirajuće-homoseksualnim imenom i ponudio momcima alternativno i prozaičnije rješenje, više u skladu s mačo imidžom koji su počeli njegovati- "Kill Em All"
burninmadnjih dvojica moržolika pijandura James (ritam-gitara i vokal, rođen u Kalifornjij, oženjen, hobiji lov i alkohol), koji je vjerojatno u nekoliko prošlih života zaredom bio odmetnik sa Divljeg zapada, i dežurno klepetalo Lars (bubnjevi, rođen u kopenhagenu, oženjen, hobiji filmovi i skepljanje novčanica), koji je u Ameriku došao kao mlad i profesionalni tenisač, alije reket brzo zamjenio palicama- kičma su Metallice, benda koji je žestoki metal ponovno uveo u main-stream, u visinama u kojima nije bio od zlatnih dana Black Sabbatha, pa i još mnogo, mnogo više.
burninmadMetallica je sada ponovno ready to roll-9. lipnja izlazi im novi album nazvan "St. Anger", najavljen kao povratak korjenima i agresivnijem , bučnijem zvuku . Kućni producentski meštar i pridrženi član benda (odsirao je bas doinice na albumu) Bob Rock (a to mu je pravo ime!)oduševljeno ga opisuje kao "zvuk Boeinga 747 koji polijeće", dok Lars Ulrich filozofski dodaje:"proteklih godinu i pol bili smo na puno različitih glazbenih mjesta, ali zadnjih mjeseci vratili smo se teškom, agresivnom, brzom i dinamičnom sranju", a kolega James bio je i na drugim, ne samo glazbenim ´mjestima´- krajem 2003 god vratio se s odvikavanja "od alkohola i drugih ovisnosti", trijezan kao puška ispalivši da je život "doista dobar" i da je uspio ponajviše zahvaljujući i vlastitoj glazbenoj terapiji.
burninmadMetallicu ne slušaju više samo neiživljeni tinejdžeri i pravo vjerni metalci željni kvalitete, njihovi fanovisada su i kamiondžije iz New Hampshirea, nedojebane kućanice širo svijeta Yuppieji s njujorške, london ske ili tokijske burzeu trenucima opuštanja i urednici sportskih i automobilskih adrenalnskih TV-magazina. Metallica je američka intuicija, nešto kao Oprah-ne morate se čuditi ako i oni uskoro počnu preporučivati filmove i knjige...

Visit Metallica.com



Visit Metallica.com



Visit Metallica.com



Visit Metallica.com



Visit Metallica.com



Post je objavljen 29.03.2007. u 09:42 sati.