Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vaseljena

Marketing

Imamo Hypo Consultants!

BREAKING NEWS

Image and video hosting by TinyPic

Vijest kopipejstana s 45 lines:

Danas su kod Majolice ručali Ninoslav Pavić-Crni i Ivo Pukanić-Puki. Ninočka se Pukiju žalio kako mu ne ide ta prokleta prodaja novina, ne odviše tužan, jer, ipak je Hypov konzalting dopao i u njegovo vlasništvo: Pavić i Nobilo vlasnici su 66% udjela u konzorciju koji je otkupio Hypo Consultants! Tako su Pavić i Nobilo - nevjerojatne li ironije! - postali vlasnici najatraktivnijih nekretnina Lijepe naše. O kojoj su oni sanjali još od najranije mladosti!
Ali, nije to važno, iako je to vijest godine!
Važna je zgoda koja sljedi, a koja ocrtava svu dekadansu trenutka u kojem živimo, gubitak svake moralne i socijalne orijentacije protagonista javnog života zemlje, kao i njihovu bahatost u izolaciji od velike većine njenih građana.
Dakle, u jednom trenutku u restaurant ulazi Vinko Grubišić. Pukanić se nedavno izmirio s Grubišićem, na njegovu molbu (o kojoj nešto više vrlo skoro), a i Pavić se prije dva mjeseca - upravo u trenutku zaoštravanja odnosa s Kutlom - potrudio pridobiti Grubišića za sebe, honorirajući 'Večernju školu' s 2 milijuna kn sponzorstva, pa nitko nije imao ništa protiv da se Grubišić pridruži stolu. Pukanić, vječno spreman na šalu, zamolio je da ih konobar slika, i, kako tvrdi, fotografiju će objaviti u prvom sljedećem broju 'Nacionala'. Pokazao ju je - još u fotoaparatu - predsjedniku, jer je netom po ručku požurio do Ureda predsjednika - i, kako kaže, i predsjednik misli da je to jako smiješno!
Ljubav Pavića i Grubišića jamči skori sukob s Kutlom, napose nakon što je Pavić postao jedan od najbogatijih građana Hrvatske, kojemu je sada sasvim svejedno što 'Globus' ne dosiže prodaju veću od 35000 primjeraka.
Ali, ono što posebno pogađa, to je ta orgijastična, autistična ne-svijest o kontekstu: ti ljudi misle da zaista posjeduju ovu zemlju, i da smo svi mi nemoćno idioti koji dovijeka moraju trpiti njihovo skaredno bahaćenje! Jer, kako drukčije protumačiti to obijesno fotografiranja smrtnih neprijatelja, potpuno nesposobnih čak i za iskrenu mržnju: Pavić i Grubišić ipak su zbog Pukanića završili u Remetincu, ali, što je to spram desetina i milijuna eura koje su stekli naročito nakon demokratskog obrata 2000-te! To je nevjerojatan fenomen: ta činjenica da su Pavić i Grubišić, zapravo cijeli Gruppo, da su ortaci dakle avanzirali uglavnom nakon 2000-te!
Ova zemlja zapravo vapi za 1999.godinom!
Za etičkim čišćenjem! (Hrvoje Franjić 28.03.2007. 23:08)


Kakva kitsch zemlja: u ovoj zemlji dva su velika dnevna lista: jedan je 'Jutarnji', drugi 'Večernji' list. Dva su velika tjednika: 'Globus' i 'Nacional'. 'Globus' je dugo vrijeme nosio egidu 'nacionalni tjednik'; 'Nacional', pak, globalni tjednik.
Očito, designeri se naše stvarnosti arogantno ponašaju već od prvog dana.
Neće to dobro završiti.
ˇNo Pasarán!

Post je objavljen 28.03.2007. u 23:27 sati.