Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Zdravko Tomac

Zdravko je Tomac, kao što znate političar, imao je visoke funkcije u SDP-u, također i u vrijeme komunizma. Vjerovao je u komunizam i bio istaknuti komunist. No, cijelo vrijeme bio je i domoljub, bilo mu je stalo do hrvatskih nacionalnih interesa. Zbog toga je imao problema i u KPJ-u i u SDP- te se razišao s njima, jer su imali drugačije mišljenje. U posljednjih nekoliko godina, Zdravko Tomac se jako promijenio. Od skeptika, postao je vjernik, katolik. Odrekao se komunizma, odbacio ga je i bori se protiv bezboštva. Napisao je nekoliko knjiga u zadnje vrijeme, u kojima otvoreno piše da je katolik, promiče i zalaže se za kršćanske vrijednosti, upozorava na probleme i zamke globalizacije, bori se za hrvatske interese. Katolici šute o tome i kao, da su rezervirani i nepovjerljivi. Meni se čini, da je on iskren, da ne glumi, nego da stvarno tako misli. Ako je stvarno tako, ima punu moju podršku i bilo bi odlično, kada bi i drugi političari slijedili njegov primjer.

Ima puno primjera iz povijesti, kako su oni, koji su bili na suprotnoj strani, kada su prešli na kršćanstvo, postali aktivni, gorljivi vjernici, čak aktivniji i poduzetniji od onih koji to od rođenja. Sv. Pavao je dio svoga života mrzio kršćane, borio se protiv njih, ali došlo je do obraćenja i velikog preokreta. Postao je oduševljeni i vrlo aktivni kršćanin. Ništa mu nije bilo teško za Isusa. Proputovao je gotovo cijeli tada poznati svijet i širio kršćanstvo, propovijedao Evanđelje i pomogao kome je trebalo. Uz nekoliko pomoćnika, proširio je kršćanstvo po velikim dijelovima Europe i Male Azije. Bio je neumoran i neustrašiv. Usput je napisao izuzetno vrijedne poslanice.
Sv. Augustin imao je vrlo burnu mladost i daleko je bio od vjernika, ali dogodilo se obraćenje, postao je biskup, napisao je vrhunske knjige, koje su i danas remek-djela. Sadašnji ga papa vrlo često citira. Imao je puno izreka, koje su poznate i danas poput: «Tko pjeva, dvostruko moli». «Nemirno je naše srce, dok se ne smiri u Gospodinu.» Vjerujem da bi se s time složio i Zdravko Tomac.

Bog silno želi, da se svaki čovjek spasi. Njemu je jako drago, kad se izgubljena ovca vrati ili kad se razmetni sin popravi. Bog nikoga ne isključuje i ne odbacuje, svatko ima šanse kod Boga. Propadnu oni koji sami sebe otpišu, oni koji sami odbace Boga, oni koje Bog poziva, a oni uporno odbijaju Boga. Bog mrzi grijeh, ali ne mrzi grešnika. Bog radi na tome, da se grešnici spase na razne načine, ali nikoga neće na silu natjerati. Svakome daje slobodu, da sam odluči i izabere. Tko neće, sam si je kriv. Bila bi najveća ludost i glupost između raja i pakla, izabrati pakao. Ljubav prema Bogu, ljudima i sebi je rješenje.

Post je objavljen 28.03.2007. u 23:02 sati.