Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mravince

Marketing

KUD "ZVONIMIR"

Htio bih Vas ponajprije u kratkim crtama upoznati sa našim KUD-om (kulturno umjetničko društvo u daljnjem tekstu samo društvo) i njegovom djelatnošću.
Pa krenimo redom naše društvo je osnovano daleke 1925 god. o čemu svijedoči kamena ploča na ulazu u dom kulture "Matija Gubec" u središtu Mravinaca koji je ujedno i sjedište društva.
Društvo su osnovali stari mravinčani sa idejom okupljanja svih uzrasta u cilju očuvanja tradicije, međusobnog druženja i promicanja kulturnih, umjetnićkih ali i sportskih djelatnosti u mjestu.
Tako su se pod okriljem društvai nikli i razvili nogometni klub "Sloga" i gradski šahvski klub "Mravince-Dalmacijacement" koji su se s vremenom izdvojili iz društva i danas samostalno nastupaju.
Danas pos okriljem našeg doma odnosno društva djeluju sljedća društva, udruge i sekcije (koje se možda kao predhodne dvije izdvoje i osnaže ili možda ugase kao neke prije njih): FD "Jadro", gimnastički klub "Salto", MNK "Iskustvo", udruga maškara "Krpaši".
Za sliku kao prilog ovom tekstu sam umetnuo jednu stranu stare zastave društva dok sam drugu stranu stavio za logotip društva (u lijevom gornjem kantunu ove stranice) i za koju se vežu razne priče kako ju je udba tražila a mravinčani je lukavo skrivali.
Eto toliko za sada u sljedećih nekoliko tekstova upoznati ću Vas sa našim čalanovima.



Post je objavljen 28.03.2007. u 16:26 sati.