Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Zubi.


Bojite li se za svoje zube? Ja da. Ponekad me uhvati strah.
Nekoliko sam puta sanjao da mi ispadaju i da jezikom osjećam gnjile desni. Odvratna stvar.
Stomatolog mi je rekao da imam zdrave zube (uistinu, nemam puno plombi), ali da mi se lako kvare kutnjaci. Inače su mi i dosta osjetljivi na promjenu temperature.
Jedan od većih strahova mi je ekstrakcija zuba, zato sam već i napravio dva čišćenja korijenskih kanala, jednom bez anestezije. Nemam nikakvih problema, ali se stalno bojim da će mi ispasti plombe pa i ne žvačem ljepljive bombone. Sjetno se prisjećam dana kad bih divljački prionuo na Bronhi...

Za svaki slučaj, imam Ibuprofen od 400 mg. To je za hitne slučajeve. Već me jednom bilo spasilo...
Ljudi, perite zube pastama sa što višim sadržajem fluorida. Grgljajte tekućinu za ispiranje i čistite ih koncem. Što se tiče djece, dobro je koristiti tablete natrijevog fluorida (na recept). Ono što bi odrasli trebali je zapečatiti fisure na zubima, a to i ja uskoro planiram učiniti.
Idite na redovnu fluoridaciju zubi. Ako vam zubni konac zapinje ili puca između dva zuba, to znači da je između vjerojatno karijes.
Eto, ne znam što više reći.

E da. Znate onu landry ninja mošu? Uspjelo mi je. Onako, masivno. Opako i masivno. Danas je oprano svo suđe i skoro sva roba, u vremenskom knapu.
I'm good. I'm gooooooood... smokin


Post je objavljen 28.03.2007. u 22:45 sati.