Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lostinbetween

Marketing

The Simpsons

Svi ste bar jednom pogledali Simpsonove. I vjerujem da ste uživali. I od tada željno iščekujete nove epizode. Iako je RTL malo zasrao neprestano ponavljajući jedne te iste epizode, svejedno ste ih gledali i uživali iznova. Ovdje iznosim 15 stvari koje jednostavno morate znati o Simpsonima.

1. Simpsoni su prvi put viđeni na The Tracey Ulmann Show na Fox Networku u SAD-u. Prva cjelovita emisija bila je „Christmas special“ emitirana 17. prosinca 1989.

2. Simpsone je izmislio Matt Groening u petnaestak minuta dok je čekao producenta Jamesa L. Brooksa. Likovi su zasnovani na Groeningovoj obitelji. Njegovi roditelji se zovu Homer i Margaret. Također ima tri sestre: Lisa, Patty i Maggie. Margeina kosa je nastala iz Groeningova viđenja majčine kose dok je bio dijete. (nije mu bilo lako)

3. Bart je zasnovan na Groeningu osobno. Liku je dao ime tako što je ispremještao slova u riječi brat (derište). Bartova kosa je preslika Groeningove zurke kad je bio mlad.

4. Svaka epizoda Simpsona sadrži oko 24 000 individualnih crteža. Da bi se napravila jedna epizoda potrebno je oko milijun dolara i šest do osam mjeseci da se izradi. Oko dvadeset epizoda se radi po sezoni.

5. Dva puta godišnje, scenaristi se nalaze u hotelu i razgovaraju o idejama za sljedeću sezonu. Oko sto animatora radi Simpsonove u Los Angelesu, a sto u Južnoj Koreji.

6. Ovisno o epizodi koju gledate, dom Simpsonovih je na Evergreen Terrace 94, Evergreen Terrace 59, Evergreen Terrace, 1094, Evergreen Terrace 742, Evergreen Terrace 723 ili Spalding Way 430, ali uvijek žive u Springfieldu. U SAD-u postoje 121 Springfield.

7. Homer je službeno star 36 godina, Marge 34, Bart 10, Lisa 8 i Maggie 1. Lisa je dvaput slavila 8 rođendan u seriji. Uvijek su istih godina jer su animirani pa je logično zaključiti da ne stare.

8. Simpsonovi su radnička obitelj. Homer radi u lokalnoj nuklearki, Marge je kućanica, Lisa učenica, a Bart je maloljetni delikvent (meni je mali legenda, ali tako vele)

9. Bartov najbolji frend je Milhouse. Mali je nazvan po američkom predsjedniku Richardu Milhous (bez e) Nixonu.

10. Blizu Las Vegasa postoji replika kuće Simpsonovih. Pepsi ju je izgradio 1997. kao glavnu nagradu u njihovoj nagradnoj igri. Kuću je osvojila 63-godišnja bakica koja je odlučila od kuće turističku atrakciju. Pa ak budete u blizini, navratite…

11. 1989. je ekipa koja radi seriju dobivala oko 30 tisuća dolara po emisiji. Pazi sad ovo-sad dobivaju više od 360 tisuća dolara po emisiji. Danny Elfman, tip koji je skladao temu za Simpsonove, zaradi 10 dolara svaki put kad pjesma bude odsvirana. Simpsonovi idu na telkama u više od šezdeset država. Ak želite znati koliko je to, računajte, ali da pojednostavimo- jebeno puno.

12. Maggie je izgovorila svoje prve riječi u epizodi „Maggie's First Word“. Glas je posudila glumica Elizabeth Taylor. Maggiena prva riječ bila je „Dad-tee“. Bartova prve riječi bile su „Ay Caramba“.

13. Uvodna špica je uvijek drukčija. Bart piše drukčije stvari na ploči i nešto drukčije se dogodi obitelji na kauču. Kad Maggie prođe kroz čitač na blagajni on pokazuje cijenu od 847,63 dolara. To je cijena koliko tipično dijete mjesečno košta u SAD-u.

14. Simpsonovi drže rekord u Guinnessevoj knjizi svjetskih rekorda u najvećem broju gostovanja slavnih osoba. Tijekom godina brojne zvijezde su gostovale na Simpsonima. Ajmo sad: Mick Jagger, David Duchovny, Meryl Streep, Buzz Aldrin, Britney Spears, Mel Gibson, Sarah Michelle Gellar, Tony Blair, 50 Cent, N'Sync, Tony Hawk…

15. Simpsonovi imaju fanove diljem svijeta, ali također postoje ljudi koji ih ne vole. Američki predsjednik George W. Bush stariji (a tko drugi?!) rekao je da američke obitelji trebaju biti više kao Waltonovi (tko god da jesu), a ne Simpsonovi. Bush je smatrao da su Simpsoni loš uzor za Amere (pravi se javio).


Post je objavljen 27.03.2007. u 20:18 sati.