Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sport u Pitomači

pitomača


Rezultatski uspješan vikend iza sebe imaju pitomačke rukometašice. U dvostrukom programu ovog vikenda, prvo su, u subotu, u odigranom susretu 10. kola III. HRL – sjever, u pitomačkoj školskoj sportskoj dvorani, nakon dobre igre, u kojoj su se sve igračice uspjele upisati među strijelce, ubilježile prvu proljetnu pobjedu savladavši rukometašice ŽRK «Orahovica» sa visokih 42:19. Za pitomačanke su nastupile: Kovačić, Kapitan (1), Habijanić (3), I.Kožarić (10)B.Lovrin (1), Begović (3), Petković (2), Rončević (5), Veličan, I.Lovrin (2), Paradinović (1), Mioč (5), T.Kožarić i Šimić (9).
U nedjelju poslijepodne, druga ekipa ŽRK «Pitomača», također u susretu 10. kola, ali Međužupanijske rukometne lige Bjelovar dočekala je ekipu rukometašica ŽRK «Ilova» iz Grubišnog Polja i savladala svoje gošće sa uvjerljivih 49:16. Za drugu ekipu ŽRK «Pitomača» nastupile su: Kovačić, Habijanić (8), I.Kožarić (10), B.Lovrin (4), Filipović (1), Begović (6), Petković (3), Veličan, I.Lovrin (2), Paradinović (2), Mioč (13), T.Kožarić i Sabolić.
Najvrijedniji rezultat ovog vikenda pitomačke mlade rukometašice ostvarile su u ponedjeljak, kada su u Slavonskom Brodu, na poludržavnoj završnici prvenstva Hrvatske za školske sportske klubove, pobijedile sve svoje protivnice i osigurale odlazak na državnu završnicu za učenice osnovnih škola što će se početkom svibnja održati u Rovinju. Rukometašice ŠŠK «Sokol» naše osnovne škole u Slavonskom su Brodu, u skupini pobijedile rukometašice osnovne škole iz Vinkovaca sa 17:7 i Pleternice sa 22:9, a u finalu osnovnu školu iz Đakova identičnim rezultatom 22:9, te osvojile naslov prvaka regije istok, te će kao predstavnice pet istočnih županija u Rovinju pokušati obraniti prošlogodišnji naslov državnih prvakinja što su ga osvojile upravo njihove godinu dana starije kolegice. Za ŠŠK «Sokol» nastupile su: Kovačić, Habijanić, B.Lovrin, Filipović, Petković, Veličan, I.Lovrin, Paradinović, Mioč, Sabolić, Siladić i Grgačić.

pitomača


Kuglači KK «Pitomača» i prošlog su vikenda nastavili sa uspješnim nastupima u III. HL zona Požega. U utakmici 24. kola lige, na domaćoj su kuglani dočekali kuglače KK «INA» iz Slavonskog Broda i zabilježili pobjedu od 5:3 što ih je učvrstila na šestom mjestu prvenstvene tablice. U 25. kolu pitomačani danas gostuju u Požegi kod kuglača KK «Elektra».

pitomača


Nogometaši NK "Pitomača“ nakon tri poraza u prve tri utakmice proljetnog dijela prvenstva III. HNL – istok i pada na posljednje mjesto tablice trećeligaša, poraženi su i u derbiju začelja, u utakmici 22. prvenstvenog kola, kao domaćini od nogometaša NK «Metalac» iz Osijeka sa 0:3. Idući tjedan pitomačani gostuju u osijeku kod nogometaša NK «Grafičar-vodovod».
Kadeti i juniori NK «Pitomača» u nedjelju prijepodne u Križevcima su odigrali svoje susrete 15. kola IV. HNL – sjever za kadete i juniore, skupina A. Obje ekipe su poražene, kadeti sa 0:3, a juniori sa 1:5.
Pionirski sastavi pitomačana u subotu su u Pitomači ugostili svoje vršnjake iz Virovitice, u susretima 20. kola IV. HNL – sjever za pionire, kvalitetna skupina A. Gosti su bili uvjerljivi u kategorijama pionira U-10 i U-12 pobijedivši sa visokih 0:5, odnosno 0:6, dok su jedinu pobjedu za domaćine ostvarili pioniri U-14 pobijedivši svoje vršnjake sa minimalnih 1:0. Svoj proljetni dio prvenstva utakmicom 12. kola IV. HNL – sjever, podskupina B, porazom od 1:3 na gostovanju u Slatini, u subotu su započeli i nogometaši NK «Croatia» iz Grabrovnice.
Od županijskih drugoligaša, NK «Sloga» iz Kladara gostovala je u Cabuni kod domaćeg NK «Tehničar» i odigrala 2:2, dok je NK «Mladost» Stari Gradac u ovom kolu slobodna, budući je druga ekipa NK «Virovitica» odustala od daljnjeg sudjelovanja u natjecanju.
Pitomača.hr

Post je objavljen 27.03.2007. u 15:39 sati.