Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinamojezakon

Marketing

Intervju s Lukom Modrićem

Glavni Dinamov organizator igre, te jedan od najvažnijih ljudi Bilićeva sjajnog tima i dalje igra vrhunski nogomet. Ništa ga ne može zaustaviti, niti manja ozljeda koju je „zaradio“ na utakmici protiv Varteksa.

- Ma, sve je u redu. Dobro se osjećam i idemo dalje , rekao nam je Luka tri dana poslije dvoboja u Varaždinu, kada smo vodili ovaj razgovor.



Luka, kako ocjenjuješ trenutačne igre Dinama, jesi li zadovoljan?

- Mislim da bih ovaj odgovor trebao podijeliti na dva dijela. Zadovoljan sam bodovima koje smo osvojili, te činjenicom da bilježimo samo pobjede, no ne mogu u potpunosti biti zadovoljan našom igrom. Mislim da možemo i moramo puno bolje, te da ima dovoljno mjesta za napredak.



A, jesi li zadovoljan svojom igrom? Čini mi se da konstantno dobro igraš.

- Pa i moja igra bi se mogla promatrati iz više kutova. Nekada sam vrlo dobar, nekada igram lošije, no ako bi podvlačio crtu, ocijenio bih ju dobrom. Bilo je nekih manjih uspona i padova, ali isto kao i za momčad, vrijedi i za mene, mislim da ima još dosta prostora za napredak. Ne bi bilo dobro ako bi moja trenutačna igra bila i moj maksimum.





Stalna novinarska tema je tvoj odlazak u inozemstvo i vjerojatno ti takva pitanja već „izlaze na nos“, no, evo još jednom istog pitanja. Dakle?

- Pa da, u pravu si, valjda sam već milijun pitanja ponovio isti odgovor na tu temu.



Pa daj nam sad reci nešto novo, reci da odlaziš odmah ili da nećeš otići nikada?

- (smijeh) Da, vjerojatno bi više htio čuti ovo drugo, no, kako se ono kaže, šalu na stranu. Želio bih s ovom momčadi pokušati nešto napraviti u Europi. Dakle, najprije Europa s Dinamom, a nakon toga, vjerojatno i odlazak u neki inozemni klub. Nisam još konkretno razgovarao na temu mog odlaska, no drago mi je da ima zainteresiranih klubova.





Jedan kolega mi je danas prišapnuo da naš klub pod imenom Dinamo još nikada nije uspio obraniti naslov prvaka, niti u bivšoj državi, a niti u demokratskoj Hrvatskoj. Zanimljivo, hoće li to napraviti tvoja generacija?

- Stvarno zanimljiva informacija, no to će se sigurno dogoditi ove godine. Drago mi je da će moja generacija skinuti i taj nezavidan rekord.



Je li Hajduk i dalje glavni konkurent za naslov, odnosno, je li i dalje u utrci?

- Hajduk je i dalje glavni konkurent, ali mi smo u velikoj prednosti. Pokušat ćemo do kraja igrati ozbiljno i čvrsto i prigrabiti novi naslov. Hajduk će negdje pokleknuti, a nadam se da se nama neće dogoditi isto. U velikoj smo prednosti, no ipak se ne smijemo opuštati.



Pred vama je utakmica s Osijekom, a zatim slijedi taj prvi dvoboj polufinala Kupa protiv Hajduka. Možeš li nam malo prokomentirati te dvije utakmice?

- U oba nastupa idemo po pobjedu. Osijek je dobra ekipa, ali ne vjerujem da mogu nešto napraviti protiv nas u Maksimiru.



Je li Osijek bolja momčad od Varteksa?

- Pa, pobijedili su Varteks, pa su valjda bolji, no razlika nije velika. Varteks bolje stoji na ljestvici, ali razlika niti tu nije velika. Bit će to ponovno dobar, čvrst dvoboj, ali mislim da su bodovi sigurni u našem dvorištu.



Vratimo se Hajduku i Kupu. Tko je sada u prednosti, Hajduk stalno kalkulira s tim drugim mjestom i govori da bi ga ono zadovoljilo?

- Ma kakvi, drugo mjesto nikoga ne zadovoljava, mislim nikoga od momčadi koje pretendiraju na sam vrh. Nije mi jasno komu drugo mjesto može biti cilj, nitko ne pamti drugoplasirane momčadi, a svi se sjećaju samo prvaka. Ova utakmica koja je pred nama važna je kako bi ostvarili prednost, koja bi nam davala sigurnost prije splitskog uzvrata.



Idemo malo i do reprezentacije. Čini se da ti je poseban „gušt“ igrati za Bilićevu momčad?

- Jest, dobro si to primjetio. Super nam ide, dobra smo ekipa i uživamo u svakoj utakmici koju odigramo. Sada su pred nama tri najvažnije utakmice i neće biti lako. Makedonci su dobra ekipa i ne trebamo se zavaravati da ćemo se prošetati do pobjede. Pandev im je najveća zvijezda i igra u sjajnoj formi.



Je li ti Saško odao kakvu tajnu, nešto s čim bi ih mogli svladati?

- (smijeh) Neće ništa govoriti, mudar je. Mi imamo jednu od najboljih europskih obrana, pa se ne bojim. Bit će to dobro.





Vidiš li još koga u reprezentaciji iz Dinama?

- To je izbornikov zadatak.



Naravno, ali da si ti izbornik koga bi još zvao osim Modrića, Ćorluke i Eduarda. Bi li uopće nekoga zvao?

- Pa, mislim da tu još ima igrača koji bi pronašli svoje mjesto u reprezentaciji. Recimo Drpić, ali i Čale igra odlično. Čale je prije bio ozlijeđen i nije mogao pokazati sve što zna, ali sada dokazuje da je vrlo kvalitetan. U budućnosti će tu biti još nekoliko igrača koji bi mogli naći svoje mjesto u reprezentativnom sastavu.



Luka, imaš li na kraju kakvu poruku za čitatelje?

- Neka i dalje budu uz nas, neka navijaju i dolaze na naš Maksimir, a ja mogu obećati da ćemo dati sve od sebe na terenu. Budite uz nas!



Post je objavljen 27.03.2007. u 14:12 sati.