Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

RECENZIJA: JAMIE T


Jamie T - Calm Down Dearest.mp3
"The Next Big Thing" nazvao je New Musical Express ovog mladog pjevača iz Engleske. Često je uspoređivan s Bob Dylanom, The Libertines i Mikeom Skinnerom (The Streets), a osvojio je nagradu Best Solo Artist spomenutog magazina.
Nakon nekoliko promotivnih emitiranja na radio stanicama, njegove pjesme postajale su singlovi tjedna, te je tako pomalo privlačio pažnju medija. U srpnju prošle godine objavljen je prvi službeni singl Sheila (#22 UK), nakon čega su slijedili If You Got The Money (#13), te njegov prvi top 10 singl, pjesma Calm Down Dearest (#9 UK).
Krajem siječnja objavljen je njegov debitantski album, Panic Prevention, nazvan prema tome što je Jamie T kao mlađi patio od napadaja panike. Tekst, glazbu i produkciju na albumu potpisuje sam Jamie T, uz suradnju s drugim producentima na tek 4 pjesme (Ben Coupland, JimParker i drugi). Album je debitirao na #4 UK ljestvice albuma, a pokupio je odlične kritike.
Naoružan svojom akustičnom gitarom, snažnim i osvježavajućim tekstovima, Jamie T na albumu donosi jedinstven zvuk, mješavinu hip-hopa, reggaea, folka i punka, a ne nedostaje ni raznolikosti tematike.
Nekoliko je sjajnih trenutaka na albumu, dvoumio sam se između ove koju sam stavio tu i izvrsne Salvador, no odabrao sam Calm Down Dearest, njegov najveći hit do sada. Uživajte.
OCJENA: 4

Post je objavljen 27.03.2007. u 00:15 sati.