Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Drugi utorak sv. Anti Padovanskom

“Ak’ čudesa tražiš” je pjesma sv.Anti. U originalu je na talijanskom “Si quaeris” Ovu je molitvu hvale – ili responzorij – sastavio fra Julijan iz Spayera. Ona je dio ritmičkog oficija iz 1233., dvije godine nakon smrti sv. Antuna. Pjeva se u bazilici sv. Antuna u Padovi i, svakoga utorka, u mnogim crkvama po čitavom svijetu.

Ak’ čudesa tražiš, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.

More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.

Iščezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!

More, lanci...

Slava Ocu.

More, lanci...

Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna, priznavaoca tvojeg i naučitelja da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoći i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

2. Oslobađa od zablude - Krive nauke, zli primjeri i prividna sreća zemaljskih zavodljivosti odvode mnoge u zabludu i grijeh. Sveti Antune, propovjedniče istine i uzore svetosti, izmoli nam svjetlo prave vjere i ustrajnost u milosti Božjoj.
Slava Ocu...

O učitelju i svjetlo svete Crkve, sv. Ante, ljubitelju božanskog zakona. Moli se za nas kod Sina Božjega, da stalno ustrajemo u vjeri i s tvojom pomoći, vršimo, ono što si riječju i djelom učinio.
O sv.Ante, koji si neukima put pokazao i zabludjele po pravoj pokori Bogu prive: isprosi i meni svojim zagovorom stalnost u vjeri, a onima, koji su se svojom nevjerom od Krista jedinoga i istinog Puta udaljili, priteci u pomoć, rasvijetli tmine njihova razuma, olakšaj upornost njihove volje, da se vrate u krilo spasonosne Crkve i da se paklu otmu. Amen

Image and video hosting by TinyPic

Molitva mladića ili djevojke

Slavni sv. Antune, prijatelju mladeži, tebi se utječem i s pouzdanjem ti preporučam svoje težnje i želje. Pomozi mi da živim čisto i pravedno, da ustrajem u sv. vjeri i ljubavi i ostvarim svoje uzvišene kršćanske i ljudske ideale.
Tvojoj pomoći izručujem svoj studij (posao) kojemu se želim ozbiljno posvetiti i na taj način odgovorno pripremiti za život koristan mojim dragima, Crkvi i ljudskom društvu.
Pomozi mi da nađem iskrene prijatelje, čuvaj me od zla, a osobito od sablazni i kompromisa. Učini me jakim u mom ljudskom i kršćanskom uvjerenju, štiti me s neba i trajno zagovaraj pred Gospodinom Bogom. Amen.


Post je objavljen 27.03.2007. u 00:05 sati.