Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/arcadia999

Marketing

Istrakon, iliti grad (khm) na kraju svemira

Dakle, plan je bio da sinovi Utrinskog plemena odu u Pazin. I jesmo. Na peronu 502, smo Kuffner, Mislav i ja se ukrcali na bus za Pazin zajedno s još par ljudi (Dany, Taher i ostatak srebrnog zmaja). Da skratim, došli smo tamo u jednom komadu.

Dan prvi

Dakle, došli mi, jelte. U taj takozvani grad. Zaustaviše bus ispred nekog spomendoma partizanskog, tu Istrakon. Nešto najjebenije kaj sam ikad vidio. Toliko more freakova, obućenih u oklope, Star Trek odjela, Jedi odore. I štandovi s + 3 shirtovima i sl. Ma prejebeno. I onda pravac kasarna, tamo naime spavamo. Smjestimo se u nekoj prostoriji bez grijanja, no nema beda. Ionako nismo spavali (sve se svelo na dvosatni pokušaj, te buđenje, i odlazak na kavu). Vraćamo se nazad do spomendoma, i tip iz Tolkien udruge nas žica da odemo na kviz. Pristajemo, dolazimo, 4 protivničke ekipe. Nema šanse, Kuff je sve znao, kao i Miki, a i mali ja je imao svoj doprinos. Pobjeda, nagradice, bla bla. Zatim kartanje, piće u Bri innu. Ma fantastično. Upoznaš toliko freakova da to nije normalno. Skužiš da su to sve normalni ljudi, s kojima se tako normalno može pričati, ma
savršeno. Samo čekamo lov na blago, koji će trajati od ponoći do 3-4.

Lov na blago

Posebna kategorija, zašto? Jer je to bio fijasko, kakvog nema. Inače je svake godine Lov na blago bio rješavanje zagonetki i jurcanje po Pazinu usred noći. Ovaj put je također bilo jurcanja, ali po periferiji tog... grada, te s glupim uređajima tražiti tragove. Naravno, zajebali smo. Kako? Lako.

*Kuff i ja šećemo mostom kad odjednom uhvatim signal i taman krenemo prema tragu (kasnije su nam rekli da smo bili u pravu i da je tamo trag) kad nas odjednom pozove ostatak ekipe da dođemo do njih. Kao, našli oni trag. I dođemo tamo.*

Kuff: Kaj je?

Ja: Ste našli nekaj?

Borna: Da, brzo, tamo na zidu.

I tako pogledamo kaj piše.

''Imaš 30 dana da očistiš ovu zemlju, 30 dana i nijedan više.''

30.12.2006.

Anđelka Ivanić


Nepotrebno je ni reći da to nije bio trag, nego smo uletili u neki seoski spor. No mi to nismo skužili,
te smo cijeli grad (haha) pretražili, da bi u 20 do tri odustali, vratili se nazad.

Voditelj love na blago: ste našli rješenje?

Ja: Jesmo kurac.

Kuff: odustajemo.

Borna: no imamo trag.

*i kažemo mu kaj smo našli*

Voditelj: To nije trag...

*opća provala smijeha, pa psovanje*

Odlazak u Bri inn, pa piva, dve, tri...

I odlazak nazad u kasarnu oko 4, te pokušaj spavanja. Buđenje. Odlazak do kavane, kava, te zujanje po štandovima i opća zajebancija do jedan popodne, tada je počeo LARP. Izbor klase, fighter, rogue/scout ili healer. Rogue. I onda ekipe. I rješavanje questa. Nepotrebno reći da smo se svi udružili, i da smo Ravion (facoooo) i ja radili bolesne one-two puncheve. Ah, savršen je bio dan, te zaokružen kartanjem three dragon ante-a i pivom. Oko ponoći počeli su bendovi, Hakuna Matata je bio zakon, a ovaj drugi katastrofa. I onda odlazak do kasarne, zaključak da nema smisla spavati, i zaključak da bi bilo pametnije odšetati se u 4 ujutro u grad.

Potraga za Kuffovim pljugama i birc onkraj pazinske jame

S prijelaza na treći i četvrti dan. 4 ujutro. Grad (je kurac) spava, jedino biće na ulicama, osim pijandura, je šepava mačka. I tako, nijedna trafika ne radi, a Kuffner treba pljugu, te nas obližnji pijanac (mladi) uputi do birca Kukuriku, preko pazinske jame. Reko dobro, šetnja će nam dobro doći. I dođemo mi do jame, pređemo ju (nismo vidjeli dno jer je bio mrak hvala bogu), te se približimo bircu na kraju jame. A odonda trešte narodnjaci i tehno. Nema vezem brzi ulet, raspitamo se, pljuge na katu.

Kuff: Imate pljuge?

Žena: Da

K: koje?

ž: *mrmlj*

k: kaj?!

*šok i okretanje glava*

ž: bijeli marlboro

kuff: daj

*paljada*

I dolazak nazad, spavanje u spomendomu, zajebacnija s pijanom ekipom iz ognjena mača, spavanje ne stepenicama, piva u Bri innu, nazad u spomendomu, svađa oko oklopa člana ognjenog mača i pazinčana, piva u Bri innu, fajrunt, kava u bircu udlaljenom 5 metara, delirij, zajebancija, bus, doma, san od 15 sati.

To je to ukratko. Likovi koje sam tamo upoznao fakat legende, i definitivno se trebamo opet svi
vidjeti, ili na Istrakonu, LARP-u, čemu god.

Pozdrav, posebni, Ravionu, njegovoj djevojci, članovima Reda Srebrnog Zmaja, članovima reda Ognjenog Mača, organizatorima itd. Istrakon je mrak!

Ok je biti geek i ne spavati 3 dana!

Post je objavljen 26.03.2007. u 22:15 sati.