Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

NOVI SINGLOVI


AMY WINEHOUSE Back To Black
S trenutno najboljeg albuma ove godine, stiže nam i treći po redu singl. Nakon izvrsne Rehab, ne puno lošije You Know I'm No Good, pjesma Back To Black ponovo nudi ogoljenu, sirovu i iskrenu Amy Winehouse. Videobroj snimljen u crno bijeloj tehnici dostojno prati pjesmu, a prikazuje Amy kako stiže na sprovod, te tuguje na grobu na kojem stoji "R.I.P. The Heart Of Amy Winehouse". U prvom danu prikazivanja, vidjelo ga je preko 200 000 ljudi.
Na samu pjesmu ne treba trošiti previše riječi. Treba ju samo poslušati. Amy je suvereno zavladala područjem soul/r&b glazbe.
OCJENA: 5


THE FRAY How To Save A Life
Pjesma nije nova, međutim još uvijek je aktualna na svjetskim listama, pojavljuje se na foršpanima za seriju Grey's Anatomy (gdje se prvi put i pojavila, te se neposredno nakon puštanja u seriji pojavila na brojnim listama), pa sam ju odlučio predstaviti, iako vjerujem da je većina čula za pjesmu.
The Fray je četveročlani američki "piano-rock" band, a pjesma je s njihovog istoimenog debitantskog albuma iz 2005. godine. Između ostalog, pjesma je došla u top3 Billboardove ljestvice, te u top 5 kanadske, australske i britanske nacionalne top liste. Potpisuju ju Isaac Slade i Joe King, članovi grupe, producirali su ju Mike Flynn i Aaron Johnson, a nadahnuta je istinitim događajima, kad je vokalist grupe radio kao mentor u kampu za problematične tinejdžere. Za pjesmu postoje čak tri spota.
OCJENA: 4



Post je objavljen 25.03.2007. u 21:45 sati.