Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjerovatradosti

Marketing

Sedam Marijinih žalosti

Image and video hosting by TinyPic
Sedam Marijinih žalosti su sedam naročitih zgoda, odabranih između tolikih drugih, kojih je bio pun njezin život. U njima se kao u središtu usredotočuju sve Marijine boli. Gospa je raznim čudesnim uslišanjima pokazala, da joj je pobožnost prema njezinim žalostima draga i tako je ona u kršćanskom puku sve više uzimala maha.
Marija je mnogo trpjela za života na Zemlji i ova pobožnost je razmišljanje o njenim patnjama i suzama. Marija je obećala milosti, onima koji će moliti (svaki dan) i širiti ovu pobožnost.
To su:
1. Imat će mir u obitelji.
2. Dobit će prosvjetljenje o Božjim otajstvima.
3. Blažena Djevica Marija primit će i uslišati sve njihove molitve, koje budu u skladu s Božjom voljom i za spasenje njihove duše.
4. Vječnu radost s Isusom i Marijom u slavi.
Blažena Djevica Marija tražila je svakodnevno obavljanje ove pobožnosti (koja je kratka), ali tko preskoči jedan ili više dana, može to kasnije nadoknaditi.
Pobožnost se sastoji u tome da se svaki dan u tjednu pročita kratki uvodni tekst za pojedini dan i zatim se izmoli 7 Zdravo Marija na dan. Možete započeti od bilo kojeg dana, ne nužno od ponedjeljka. Pobožnost je odobrila Sveta kongregacija za širenje vjere i papa Klement XII., a nalazi se u knjižici "Objave" sv. Brigite.
Marija je otkrila sv. Brigito: « Gledala sam širom svijeta, da li se tko sjeća mojih patnji i iskazuje im počast. Našla sam jako malo takvih ljudi. Premda sam zaboravljena od tolikih, barem se ti sjeti mene, suosjećaj nad mojim patnjama i meditiraj o mojim mukama, koje sam pretrpjela na Zemlji. »
Ponedjeljak:
Prva žalost - Šimunovo proročanstvo
"A i tebi će samoj mač probosti dušu - da se razotkriju namisli mnogih srdaca! (Lk 2,35)". Marija je znala, da će se Isus žrtvovati za spas ljudi. Nakon Šimunovih riječi, jasnije je shvatila, kakve ga teške patnje čekaju i okrutna smrt. Patila je misleći na to.

7 Zdravo Marija

Post je objavljen 26.03.2007. u 00:01 sati.