Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tdoggworld

Marketing

Snoop Doggy Dogg a.k.a Calvin Condozar

Free Image Hosting at Photo-Host.org Njegovo pravo ime je Calvin Cordozar Broadus, rođen je 22. listopada 1971 godine u SAD-u. Svoje umjetničko ime Snoop Dogg dobio je od svoje majke koja mu je u šali rekla da izgleda kao lik iz crtića Snoopy. Nedugo nakon završetka srednje škole, uhićen je za posjedovanje kokaina, kojim počinje razdoblje od tri godine tijekom kojih je više puta uhićivan. Izlaz iz kriminala našao je u glazbi.


Karijeru je počeo 90-tih godina.Snoop Dogg je počeo snimati kućne snimke sa svojim prijateljem Warrenom G, koji je bio polubrat Dr. Dre-a. Warren G je dao snimku Dre-u, koji je bio impresioniram Snoopovim stilom i počeo surađivati s njim. Snoopov uspon do slave počinje 1993. godine sa izdavanjem debitantskog albuma „Doggystyle“. Već na početku prodano je više od 1,5 milijuna albuma. To je bio prvi debitantski album koji je postao broj 1 na glazbenim ljestvicama. Do kraja 1996. izdao je album „The Doggfather“. Snoop Dogg je brzo postao jako popularan u svijetu zabave. Poznat po tome što nosi najluđe vrste pletenica, po svom tajnom jeziku izzle. Imao je svoj show na MTV-ju koji se zvao DOGGY IZZLE TELEVIZZLE.


Njegov novi cd se zove Tha Blue Carpet Treatment. Na novom cd-u ima hitova poput “That’s That” feat. R. Kelly i “I Wanna Love You” sa Akon-om. Ovaj cd nije kao prošli ali je dobar…….


Najbolje njegove pjesme su mi „Drop it like its hot“ feat. Pharrel Williams i sa Dr. Dre-om „Still Dre“ sa albuma „Chronic 2001”.

Popularnost gangsterskog rapa je opadala zbog ubojstva Tupac Shakura i činilo se da je Snoop izgubio priliku za slavu.


Post je objavljen 25.03.2007. u 21:31 sati.