Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Konjički klub"Zlatni klas"Otrovanec organizira prvi naš Endurance

pitomača


U organizaciji Konjičkog kluba "Zlatni klas" Otrovanec,Turističke zajednice Općine Pitomača i Udruge "Bilogora-Papuk 1991",a pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača, 14.04.2007.godine održat će se prva ovogodišnja utrka u daljinskom jahanju (Endurance).Staza počinje na seoskom imanju"Zlatni klas",Otrovanec i prolazi zemljanim i jednim dijelom brdskim putevima po vinogorju Bilogore u dužini 31 kilometar.Utrka "Otrovanec 2007." je prva ovogodišnja utrka u daljinskom jahanju i prva na području Općine Pitomača koju organizira Konjički klub "Zlatni klas" iz Otrovanca.

Program natjecanja

09–11.00 sati - prijava sudionika u Prijemnom uredu koji se nalazi u dvorištu restorana "Zlatni klas" u Otrovancu 228. Plaćaju se licence za konje i jahače ukoliko ih takmičari već ne posjeduju (200 kn po licenci), upisnina u iznosu od 100 kn uključena su dva obroka po natjecatelju, dodjeljuju se natjecateljski brojevi (plaćanje kaucije 50 kn koja se vraća po povratku natjecateljskog broja), upute za jahače, karte staze, kartoni jahača i veterinarski kartoni konja. Savjetuje se odmah prijaviti i grupu za start (istovremeno startaju po tri natjecatelja).

11.00-12.00 sati – prvi veterinarski pregled konja. Konji se na pregled dovode redoslijedom prema natjecateljskim brojevima. Vrši se provjera dokumentacije konja (IAK) te uz pregled i obilježavanje konja - bojom za životinje na sapi konja se upisuje natjecateljski broj. Konja na pregled dovododi jahač. Istovremeno s pregledom konja vrši se i vaganje jahača i opreme.

12.00–12.45 sati –tehnička konferencija, obavezna je za sve natjecatelje. Ukratko će natjecatelji dobiti pojašnjenja staze te pravila ponašanja, posebice na veterinarskim vratima. Natjecatelji prijavljuju prije tehničke konferencije grupe za start (istovremeno startaju po tri natjecatelja), one koji sami ne odaberu natjecatelje s kojima će zajedno startati u grupe raspoređuju suci, a potom se vrši ždrijebanje redoslijeda starta.

13 sati –start utrke prema redoslijedu – svake 3 minute starta po jedna grupa natjecatelja
16–17 sati –dolazak jahača na cilj
18.00 sati –proglašenje pobjednika
18.00 sati –večera i druženje

Potrebne uvjete za jahače i konje,opis staze,kodeks ponašanja tijekom utrke,o mjerenju vremena utrke i druge tehničke detalje pročitajte na stranicama organizatora:
http://www.zlatniklas.com/
http://www.udruga-bilogora-papuk-1991.hr/
p p
Fotografije:Članovi Konjičkog kluba "Zlatni klas" (Branko Tkalčec i Svjetlana Šelimber)prohode stazu za prvu Endurance utrku u našoj županiji.

Post je objavljen 25.03.2007. u 21:15 sati.