Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Rockatansky glazbene nagrade – kontra Porin nagrade

np Meshuggah – Catch 33 LP

Vraća se Porin u grad. Time će se vratiti i svi oni rock glazbenici i ljubitelji ove glazbe u Rocktansky. Rocky je za prošlih Porina bio pravi mali centar alternative - one gradske pa i one paralelno vezane uz sam događaj dodjele ove diskografske nagrade. E, neka bude opet tako. Pitanje je, kako se zabaviti za te dane?

Ideja je, dakle, pošto oni dodjeljuju nagrade, zašto ne bi i mi dodijelili naše. Pih, pa znamo i mi nešto. Neka budu - Rockatansky nagrade, kontra Porin nagrade! Posebno to smatram nužnim i opravdanim, nadasve potrebnim, iz razloga što su njihove ovogodišnje nagrade totalna koma. Mislim na rock kandidate, za koje su odabrali malo žešći Leteći Odred – Vatru, Gorana Baru čije devalviranje s Plaćenicima u odnosu na Majke ne želim niti komentirati, te najtoplije se nadam u ovoj konkurenciji pobjednike za rock Porina, istarske Gustafe. Pošto mi u Rockatanskom ne njegujemo odveć zvuk naših hrvatskih bendova, već samo ono najkvalitetnije i jedino vrijedno spomena, kako iz prošlosti pa tako i sadašnjosti – Let 3, Kud Idijote, Hladno Pivo, Paraf, Haustor, Azru, Urbana i Laufer, Majke, TBF i još neke rijetke skupine – mi se nećemo ograničavati samo na Hrvatsku, već na Svijet. Naime, 95% repertoara koji se odvrti u jednom prosječnom tjednu je na engleskom jeziku. Stoga, vrlo jednostavno nagrade idu u tri kategorije:
- najbolji svjetski rock bend u 2006. godini;
- najbolji svjetski rock singl 2006. godine;
- najbolji novi svjetski rock bend 2006. godine;
To će biti naše kategorije, a pobjednike će za ovu priliku proglasiti specijalno formiran žiri i to na dan kada se bude dodjeljivao Porin. Svim ovogodišnjim laureatima ćemo poslati mailom pozdravnu notu s informacijama o natjecanju i konkurenciji, te da ih Ankica poziva na druženje za šank i piće na račun kuće! ;)

Glasanje mora biti potpuno javno, dakle, ime i prezime će trebati ispisati na papiru koji će se uskoro moći dobiti na šanku u Rockyu. Ovi uvjeti će se morati zadovoljiti da bi listić bio valjan, a glasač će moći po kategoriji formirati listu s tri solucije. Sve to će se na kraju zbrojiti da bi se dobio pobjednik za svaku kategoriju. Po konačnom odabiru na dan dodjele nagrade će se organizirati slušaonica koja će popratiti liste, a glasati mogu isključivo ljudi koji dolaze u Rockatansky, bili trenutno u Makarskoj ili odsutni. Vi potonji možete slobodno slati glasove na mail ili ih ostaviti u komentarima. Strogo je zabranjeno višestruko glasanje. Dodatne ideje i nadopune postojećih su moguće. Hajde, šibajte! :))




Post je objavljen 25.03.2007. u 20:13 sati.