Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/merkurovodijete

Marketing

"God does not play dice with the Universe" (Albert Einstein)

Postoji šansa da će ovaj blog širiti negativnu energiju.. Vjerojatno iz razloga što sam i sama ponukana negativnom energijom iz okoline (ali i medija)..
Depresija je uzela maha i ja sam je širokih (i ne tako širokih) ruku obgrlila..


Jedan, ne baš ključan razlog moje trenutne nadrkanosti (više benigan), jest onaj zbog kojeg sam ovaj blog i odlučila napravit...
Sve češće (u protekle dvije godine) upoznajem muškarce koje interesira astrologija (da ne kažem da čak i postoje pojedinci koji se u nju kuže, poput npr. mog bratasmijeh), ali zbog utjecaja ostatka muškog krda, tu činjenicu zadrže za sebe odajući je samo probranima (rijetkim xx pribadnicima društva)... jer naime, astrologija je očito u Hrvata "ženska" znanost.. Krivo. To je samo ( i nadam trenutno) primitivno stanje hr.m.mozga. Najznačajniji i najpoznatiji astrolozi su bili( i jesu!) upravo muškarci... Ptolomej, Johannes Kepler, Galileo Galilej, Francis Bacon, Michael Gauquelin, Michael Star(od živućih) i mnogi drugi..
Drugi segment mog "razloga" je iziritiranost od strane ženskog roda koji se sve u mahu u astrologiju kuži jer one naime čitaju tjedni horoskop iz Glorije ili Tene, Mile, Drage .. ili onaj još bolji.. dnevni iz jutarnjeg.
Astrološka dnevna predviđanja su nešto mnogo kompleksnija i (naravno) kod svakoga drugačija. Jer (što je zapravo logično) u trenutku našega rođenja planeti (i sateliti i zvijezde) su imali određeni položaj i formirali točno određene aspekte koje vrijede za tu osobu i tu osobu jedino(!), pa će naravno i formirati drugačije aspekte sa trenutnim aspektima odnosno "trenutnim stanjem neba" . Što, da ponovimo, se razlikuje od pojedinca do pojedinca.
U astrologiju se ne treba vjerovat, već je smatrat činjeničnom znanošću koja već sada kuca na vrata naših fakulteta.party




Post je objavljen 25.03.2007. u 15:43 sati.