Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ateizam

Marketing

Ipak se smijem osjecati Europljaninom!

Para Ratzinger kritizirao je celnike Europe, jer nisu u novi europski ustav uvrstili krscanstvo i Boga kao temeljne vrijednosti Europe koja upravo iz njih potice. U posljednje vrijeme Vatikan se zestoko zalagao za implementaciju tih pojmova u EU ustav, no hvala Bogu u tome nije uspio. Papa taj cin unije naziva optpadnistvom Europe koja se zeli prikazati kao sustav vrijednosti, a pritom zaboravlja na apsolutne vrijednosti.
To me Ratzingerovo izlaganje navodi na pomisaso da ja i meni slicni ne vrijedimo nista, jer ne priznajemo vrijednosti koje su krscanima apsolutne. Zapravo takvo razmisljanje u konacnici dovodi do zakljucka da nitko osim krscana ne vrijedi nista i daje opravdanje svim zlima koje je Katolicka crkva cinila u povijesti i onima koje i danas cini na politickoj sceni (podrzavanje drustava klasnih razlika i stigmatiziranje socijalizma).
Ne znam samo uvrstava li Ratzinger kolonijalnu proslost Europe u njene korjene, jer sumnjam da bi se zelio odreci svjetske ekspanzije katolicizma pod okriljem imperijalizma i to bas u doba kada je Katolicku crkvu u Europi ugrozio protestantizam!

Post je objavljen 28.03.2007. u 07:58 sati.