[tjedniQ]
Ova qolumna niqad ne pada u petaq trinaesti ...,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[tjedniQ]
Ova qolumna niqad ne pada u petaq trinaesti ...

... jer je pišem subotom. Mogao bih to i oslužbeniti, qad me ne bi bila frqa da bih ih tada radio nedjeljom. A i taqo većina ljudi čita teq u ponedjeljaq kad dogmiže na radno mjesto. Neće valjda trošit' slobodno vrijeme na blogove, nu!

» liQ i nedjelo «

A inače ... Inače, Melina qaže kaqo su joj ovih dana svi dani isti jer se u predmakarskoj frci (za one manje upućene, krajem svibnja bit će drugi festival stripa u spomenutom gradu te se za njega, batofkros, priprema mali milijun izdanja) život sastoji od buđenja, rada i spavanja. Isto je tako i neki moj feeling: završio sam lekture Nathana Nevera (osim onog kojeg još nisam dobio) i preveo četvrte i pete Metabarune (na linku je oteži .pdf preview prvog albuma), ali što se o tome ima pisati ... Trenutačno lektoriram SFerinu zbirku za ovogodišnji SFerakon, nu i to je nezanimljivo (kao posao, ne kao štivo - Robi Selan je ugodno iznenadio, iako bi mogao paziti na tipfelere).

Od zanimljivijeg, sinoć su pale još dvije stranice "Sergeja" za idući MMM, pa sam sada na 8/12. Ali i to je stara vijest ... Gledao se, uglavnom, "Farscape", početak prve sezone, koji mi je za sada malo dosadan - svi zapleti su nategnuti. 'Ajmo onda nešto sedamnaesto.

Na ovom mjestu se nalazila jedna anegdota iz podruma hrvatske strip-scene, ali me je Tico zamolio neka je maknem poradi ... Nema veze, svakako ne zbog toga što ne bi bila istinita. Tici za ljubav, dakle, nema je više.


» linQovlje « Strip vesti su i dalje mjesto gdje možete pronaći DNEVNE strip, ovaj, vijesti, a otpriliqe ponedjeljqom (znači danas, za vas qoji ste teq došli na posao) i moje priqaziće (moj "Volim TV" strip ide petqom) ... Blogov Kolac objavio je i zanimljivo pismo čitatelja, pored uobičajenih faširanih priča ... Qolumbo funqcionira zahvaljujući naprednim opcijama blog.hr-a, čak i na MCN-u ima novih stvari.

Eksternih linkova nema ... Eto koliko radim, kad ni ne surfam!

Imate linq? Ja ne.

» leQtira « Postoji pomalo mutna i uvijek osobna qategorija stripova koji se svrstavaju pod "guilty pleasure" - griješno zadovoljstvo. Ne mora to uvijeq biti neki gadni andergraund ili pornjava - griješno je zadovoljstvo strip za kojeg znate da nije baš dobar, ali vam je ipak drag. U mom slučaju to su, izgleda, stripovi o avionima:



Ovaj, sve u svemu, i nije ispao tako loš. Jest da je nevjerojatno kako loše Romain Hugault crta ljude u usporedbi s time kako dobro crta avione, ali album je ispao mrvu bolji od očekivanog. Spojio je četiri posljednja leta četiriju drugosvjetskoratnih pilota (Japanskog kamiqaze, Amera, Švabe i Vrancuza u ruskoj postrojbi jerbo je negdje mor'o bit Vrancuz) i jednoličnost uklonio malim ringišpilom u kojem oni uqlone jedan drugoga (skoro). Sve u svemu, simpa, ali uglavnom za fanove WWII i avijona.

» marQeting « Gle ovo! Premda se prvi album moje "Borovnice" (onaj crno-bijeli) ne može više naći u striparnicama, Školska knjiga je izmuzla neke sqladišne rezerve i prodaje ga na aukcije.hr (doduše, poštarina im je khm). Koga zanima, neka nabavi, jer proći će neqo vrijeme dok ga ne reizdamo u boji (ove godine izlazi treći iz serije!)

Inače, uobičajeno: Kako čitati strip je ovdje (qupite!), Ad astra tu (qupite!), qupite Q, qupite "Entropolu"! A i auqcije su opet tu. Fala unaprijed!

Do idućeg petqa (znate qaj mislim)!

(mcn)


Post je objavljen 24.03.2007. u 15:37 sati.