Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Vlada RH vrlo je zabrinuta...

www.business.hr objavio je da je „Vlada Republike Hrvatske nezadovoljna što je najveća mljekarska tvrtka u Hrvatskoj prodana francuskom Lactalisu.

Otkad je Dukat devedesetih bio privatiziran na, blago rečeno neobičan način, nitko nije poduzimao ništa. To je onaj tipičan primjer kad svi znaju nešto, ali nitko ne želi ništa poduzimati. Srećom Luka Rajić nije bio drugi Kutle pa je uspio unaprijediti poslovanje Dukata. Vjerojatno ga zato nitko nije ni dirao. No kad je Luka Rajić prodao Dukat Lactalisu, odjednom su se političari našli zabrinutima. Kao oni su iznenađeni, zabrinuti, potrudit će se ispitati da li je sve po zakonu, bla bla bla…

Luka Rajić je već godinama u Švicarskoj i otkako je tamo pričalo se da želi prodati Dukat. Sad kad je konačno prodao Dukat, javlja se Vlada koja tvrdi da je nezadovoljna. Da je Vlada htjela okupiti domaći konzorcij koji bi otkupio Dukat i ne znam što sve nisu smislili. Posebno mi je smiješna izjava Čobankovića da će oni poduzeti sve da ispitaju zakonitost preuzimanja. To su trebali napravit prije desetak godina, a ne danas.

Istina je slijedeća: da je netko htio nešto poduzeti onda bi, ako već nije bilo moguće poništiti privatizaciju, pozvao Luku Rajića čim je otišao u Švicarsku, a ne čekati da se posao prodaje praktički završi, pa onda pozivati Rajića na razgovor u Vladu i nuditi da država pomogne u nastojanjima da Dukat ostane hrvatska firma.

Sve te izjave i navodne akcije vlade su jedino u smjeru sakupljanja političkih poena i umanjivanja političke štete, jer ni jednoj političkoj partiji ne ide u prilog činjenica da je vozač kamiona kroz desetak godina postao jedan od najbogatijih Hrvata i da je jednim njegovim potezom sudbina nekoliko desetaka tisuća ljudi dovedena u jednu vrstu neizvjesnosti.

Ali nema veze… građani RH možete mirno spavati, Vlada RH je vrlo zabrinuta i učinit će sve što je u njihovoj moći… a to je da umanje političku štetu, jer Dukat je prodan i tu se više ništa ne može.


Post je objavljen 24.03.2007. u 14:55 sati.