Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/misakvecernji

Marketing

ISTRAŽIVANJA PROFESORA ALVAREZA

Optužen sam od nekih da zakaj tol'ko pilim po piramidama.

Pa eto - nema nikakvog razloga. Samo onako. Kriv sam, priznajem. Zapravo, štos je u tome da me neki komentari potaknu ili podsjete ovog ili onog. (E, da, netko je spominjao keramičke piramide. Nisam stručnjak, al' čini mi se da moraju biti od materijala poput drva, kamena i slično, nikako keramičke, ne-daj-bože plastične).

Osim toga, u novom VIZIONARU nalazi se drugi dio teksta o piramidama iz očišta teze Christophera Dunna, koji je Veliku piramidu shvatio kao drevni, vrlo precizni i tehnološki vrlo napredni stroj za pretvorbu zemljinih seizmičkih vibracija u druge upotrebljive i primjenjive vrste energija. ( Njegova se knjiga zove The Giza Power Plant ili tako nekako slično).


U međuvremenu, sjetio sam se još jedne piramidne štorije. Ovo je zadnja, časna riječ! (bar za neko vrijeme) :-)

Da u piramidama vladaju čudne sile potvrdilo je i veliko istraživanje dr. Luisa Alvareza. On je krenuo u potraga za neotkrivenim prostorijama u Kefrenovoj piramidi. Kako se znalo za hodnike i komore u Keopsovoj piramidi, neke velike informatičke tvrtke (ako se ne varam, među njima je bio IBM) odlučile su financirati istraživanje kojim bi se suvremenim uređajima i bez ikakvog nasilnog bušenja potražilo slične komore i u Kefrenovoj piramidi. Smatrale su da bi takav epohalni pronalazak predstavljao odličnu reklamu za njihove uređaje.

Stoga je sredinom 1960-tih godina američki eksperimentalni fizičar dr. Luis Alvarez (profesor s kalifornijskog Sveučilišta u Berkeleyu i jedan od najboljih američkih poslijeratnih fizičara, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku 1968., slavan i kao koautor danas prihvaćene teorije o izumiranju dinosaura radi udara asteroida na granici krede i tercijara) konstruirao složeni uređaj za potrebe svojevrsnog rentgenoskopskog istraživanja Kefrenove piramide pomoću apsorpcije prodornih kozmičkih zraka. U proljeće 1967. osjetljivi detektori instalirani su u jedinu poznatu prostoriju te piramide koju je 1818. otkrio talijanski istraživač Giovanni Belzoni Battista. Oprema za bilježenje rezultata mjerenja na magnetske trake bila je smještena u laboratorijskoj zgradi udaljenoj nekoliko stotina metara od piramide.

Image Hosted by ImageShack.us

Kako kozmičke zrake neprestano bombardiraju naš planet te prodiranjem kroz masivna tijela postepeno gube energiju, dr. Alvarez je smatrao da će pomoću njih sigurno otkriti skrivene prostorije - ako ih ima. Velik je eksperiment započeo 1968, a do rujna 1968. već je Belzonijevoj prostoriji evidentirano, izmjereno i zabilježeno na magnetske vrpce dva milijuna kozmičkih zraka. Magnetske trake analizirane su u računskom centru sveučilišta u Kairu. U prvi je tren činilo se da je moguće jasno raspoznati bridovi i stranice piramide, ako što se i očekivalo. No, daljnja obrada magnetskih zapisa dala je neobične i neobjašnjive rezultate.

O tome je prvi izvijestio egiptolog i dopisnik londonskog Times-a John Tunstall u jesen 1968. On je doputovao u Kairo i od jednog zbunjenog člana Alvarezovog tima, dr. Amra Goneida, saznao kako rezultati proturječe svim poznatim zakonima fizike. Svaka od magnetskih vrpci pokazivala je drugačiji rezultat, a najčudnije je bilo što je stalno izostajala očekivana silueta piramide. Kad bi se sudilo samo po zapisima na magnetskim vrpcama, zaključak bi bio da Kefrenova piramida stalno mijenja oblik ili da iskrivljuje prostor. Tako je istraživanje koje je trajalo godinu dana, na koje je potrošeno preko milijun dolara i za koje je korištena najmodernija i najskuplja oprema završilo potpunim fijaskom. Ili je možda istraživanje dalo odlične rezultate – u prilog tezama o neobičnim fenomenima vezanim uz piramide, koje su obično pripisivane okultizmu, magiji ili pak prokletstvima faraona.

Čitamo se !

Post je objavljen 24.03.2007. u 13:12 sati.