Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

KUD REPUŠNICA Predsjednik Milivoj Miljan odlazi nakon 23 godine rada u KUD-u

Mladi preuzimaju KUD Repušnice
Autor Rudolf KRZNARIĆ
REPUŠNICA - Milivoj Miljan, zaljubljenik u folklor, ples i pjesmu, predsjednik je KUD-a Repušnice od 1974. godine. U protekle 23 godine odgojio je mnoge naraštaje tamburaša i folkloraša.

- Nismo imali novca kad smo preuzeli društvo, a nemamo ih ni danas. Ipak danas je mnogo lakše raditi jer postoje sponzori i ljudi dobre volje. Stariji plesači i pjevači vole društvo i pokazivanje na javnoj sceni jer žele predočiti stare moslavačke običaje i nošnje, stare i više od sto godina.

Od nepoznatog društva napravili smo KUD koji je cijenjen u Hrvatskoj i inozemstvu. Bili smo na mnogim smotrama folklora. Nastupali smo na Čakovečkim vezovima, Vinkovačkim i Voloderskim jesenima, smotri folklora u Kutini, Zagrebu i slično. Nastupali smo veoma uspješno u Njemačkoj, Mađarskoj i Austriji, a prošle godine predstavili smo se i u Bugarskoj.

Prije četiri godine posjetili smo naše prijatelje u Tavankutu pokraj Subotice. Tamo smo predstavili moslavačke običaje na središnjem trgu u Subotici. S KUD-om Frane Balota iz Raklja kraj Pule surađujemo deset godina. Više od 20 godina uspješno organiziramo Repušničke susrete na kojima u pravilu nastupa između 10 i 15 KUD-ova - rekao je Milivoj Miljan.

No svemu dođe kraj. M. Miljan najavio je odlazak s predsjedničke dužnosti nakon 23 godine. Ipak, kaže da se neće oprostiti od KUD-a i svojih prijatelja jer će i dalje pomagati u radu, ali upravu svakako treba pomladiti. Na njegovo mjesto doći će Micika Tapai, dugogodišnja članica društva, koja će nastaviti tamo gdje je stao Milivoj Miljan.

IZVOR:www.vecernji.hr

Post je objavljen 24.03.2007. u 08:35 sati.