Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tobija

Marketing

pismo 2

Moj prijatelj u iskušenju ljubavi Božje i milosrđa upitao me kako to riješiti!



Dragi Mario,

Zar ljubav može biti istrošena? Ljubav se nikada ne može istrošiti jer ako se istroši onda nema više ni jedne ljubavi pa ni Božje. Zato kada osjetimo da nam fali ljubavi to je samo sotonsko maslo da nas prevari. Moramo se tome oduprijeti i živjeti u ljubavi prema svima i kada nam je teško onda pogotovo. Pišem ti ovo pismo da spoznamo zajedno koliko nas Bog ljubi i koliko daje svoje ljubavi nama grešnima ljudima. U istočnom obredu kažu umjesto «pružite mir jedni drugima» govore riječi «uz ljubite jedni druge da mir Gospodnji ostane s vama!». Tako daruju poljubac mira jedan drugome. To je naša prava vjera i mi se ponosimo time. Molitva je iskaz naše ljubavi prema Bogu svemogućem. Mir je znak ljubavi prema bližnjemu svome, a ako je prema bližnjemu onda je i Bogu. Moli se svemogućem Bogu da nas spasi od propasti osjećaja mira i ljubavi prema drugome.

Milosrdan je i milostiv Bog i spor je na srdžbu, koja bi trebala biti velika prema nama grešnima. On ne postupa po našim grijesima, jer ako bi tako postupao gdje bi mi bili. Pišem ti ovo pismo jer tako osjećam da sam dužan. Budi kao dijete koje plače za svojom majkom koja ga brani i ljubi. A kada je ugleda postane sretno jer zna da je majka tu i da nema potrebe više plakati za njom.
Gospodin zna tvoj put ali ga želi asfaltirati pomoću tvojih dobrih dijela, tako i ljubavi koja će biti iskazana bližnjemu.
Blagoslovio te Bog svojom desnicom. Poslao ti Duha branitelja, a anđeli bili s tobom da te čuvaju na svim tvojim putovima.


Post je objavljen 23.03.2007. u 22:08 sati.