Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oazamira

Marketing

Uvijek treba moliti

Image Hosted by ImageShack.us


Koliko nam se puta dogodi da nas obuzme osjećaj kako smo pretrpani poslovima, obvezama i dužnostima, a dani nam prolaze skačući od jednog posla na drugi i osjećamo se frustrirani jer nikako da napravimo sve onako kako želimo već kao da svaki posao ostaje nedovršen u nedostatku vremena.

Upravo taj nedostatak vremena muči cijelu današnju civilizaciju, svi se naime nekamo žure, a i da sami ne znaju zašto "Oprosti, žurim se" riječi su koje sve češće čujemo u posljednje vrijeme.

U onim trenutcima kada su ga najviše tražili, kada je donosio odluke ili je bio pred odlučujućim trenutcima svoga života naš Gospodin Isus povlačio se na molitvu. U Svetom Pismu imamo više mjesta koja o tome govore.

Od Isusa učimo da treba uvijek moliti! Treba moliti i u onim trenucima kada nam sve dobro ide i zahvaliti Ocu, a treba ustrajavati u molitvi i onda kada nam se čini da nas je Bog napustio i posvješćivati činjenicu da je naš Bog - Jahve - Ja sam koji jesam - odnosno Ja sam prisutan u tvom životu - Bog koji nas nikada ne ostavlja. To nam govori i naziv za Isusa Emanuel - Bog s nama. Postanimo svjesni kako je Bog uvijek s nama i pronađimo vremena kada ćemo postati svjesni samih sebe i Božje prisutnosti u našem životu.
Učimo se od Gospodina Isusa i sami budimo Ljudi molitve, a Otac Stvoritelj vremena neka posveti naše vrijeme i naš rad. Možda uvidimo da zapravo imamo puno više vremena nego nam se činilo prije, kad sve svoje vrijeme stavimo u Očeve ruke.

Post je objavljen 22.03.2007. u 20:15 sati.