Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/newwaveofbritishheavymetal

Marketing

Neko vrijeme good bye

Neće me biti neko vrijeme uopće na netu,pa da se ne brinete dal sam umro...Ko zna možda i umrem...mahmahmah

Update:

Heavy metal - utjeha za inteligentne

Dugokosi tinejdžeri, ljubitelji heavy metala, obično su inteligentniji i talentiraniji od svojih vršnjaka, a žestoki rifovi i provokativni tekstovi im pomažu da izbace nagomilani stres.

Inteligentni tinejdžeri često slušaju heavy metal kako bi se lakše nosili s pritiskom koji proizlazi iz njihove nadarenosti i sukoba s okolinom, pokazuje najnovija studija.

Anketa koja je provedena u Velikoj Britaniji na 1000 ispitanika, članova Nacionalne akademije za talentirane i nadarene mlade, pokazala je da roditelji čija su dugokosa djeca odana Iron Madienu, System of a Downu, Slipknotu ili In Flamesima, nemaju razloga za brigu. Teško da će od njih nastati mladi delikventi.

Brian May, gitarist Queena diplomirao je astrofiziku
Istraživanja su opovrgnula dosadašnje vjerovanje da ovu glazbu slušaju neobrazovani delikventi. Naime, dokazano je da veliki broj adolescenata koji su iznimno bistri, slušaju upravo ovu vrstu glazbe koja im pomaže da se bolje snađu u stresnim situacijama.

"Postoji percepcija javnosti da nadareni i talentirani studenti slušaju klasičnu glazbu i provode mnogo vremena čitajući. To je potpuno netočan stereotip, dok s druge strane postoji percepcija da heavy metal glazbu slušaju delikventi. Mi smo sa svojim istraživanjem uspjeli dokazati da su to samo stereotipi'', kaže Stuart Cadwallader, psiholog koji je sudjelovao u istraživanju.

Znanstvenici su proučavali grupu s niskom razinom samopoštovanja, koja se ne osjeća baš prihvaćeno od okoline, te dokazali da njima upravo hevy metal pomaže da se oslobode nagomilanog stresa.

Sudionici su otkrili da im stihovi tih pjesama, koji često obrađuju socijalne i političke teme, puno više odgovaraju, nego ljubavni tekstovi pop-pjesmuljaka, dok im agresivni tonovi pomažu da iz sebe istjeraju svu negativnu energiju.



Post je objavljen 22.03.2007. u 16:43 sati.