Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

KOD LONJE ISCURILO 7000 LITARA NAFTE

Nepoznati počinitelj pokušao ukrasti naftu te umalo izazvao katastrofu koju su spriječile ekipe za čišćenje okoliša. Pokušavajući ukrasti naftu nepoznati počinitelj ispustio je u srijedu iz blokadne stanice kod Ivanić Grada oko sedam tisuća litara kondezata, posebne vrste benzina, u odvodni kanal udaljen samo dva kilometra od Lonje.

Zahvaljujući anonimnoj dojavi, na mjesto izgreda ubrzo su stigli pripadnici Policijske postaje iz Ivanić Grada, vatrogasci te ekipe za čišćenje okoliša koji su ubrzo započeli sanaciju te time spriječili širenje mrlje koja se već protegla na 300 metara. Nesreća se dogodila kada je nepoznata osoba oko 16 sati provalila u objekt blokadne stanice Šarampov sjever te u njemu oštetila slavinu na vodu za rasterećenje tlaka.

Kada je uvidio da ne može ukrasti naftu, provalnik je vjerojatno pobjegao te ostavio stanicu s oštećenom slavinom. Nakon toga iz kaptažnog plinovoda Etan - Žutica počela je istjecati sirova nafta pomiješana s vodom, odnosno kondezat koji se potom slijevao u obližnji odvodni kanal šireći se dalje. Ipak, kako su zaposlenici Industrije Nafte ubrzo od nepoznate osobe saznali za izgred, u blokadnu stanicu su zajedno sa vatrogascima poslali i djelatnike tvrtke Aeks, koja se bavi interventnim sanacijama okoliša. Cisternama i pumpama kondezat je ubrzo izvađen iz kanala te otpremljen u postrojenja Ine.

Direktor službe za informiranje i odnose s javnošću Ine Bojan Vinek navodi da nije bilo posljedica. S njim se složio i državni vodopravni inspektor Željko Makvić koji smatra da nema opasnosti od onečišćenja jer je kanal ograđen na šest mjesta.


::IZ MEDIJA::
Kod Lonje iscurilo 7000 litara nafte (jutarnji list)

Post je objavljen 21.03.2007. u 14:10 sati.