Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

SVINJSKA KUGA I U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI

Hrvatski veterinarski institut potvrdio je pojavu klasične svinjske kuge i u Splitsko-dalmatinskoj županiji - u trima obiteljskim gospodarstvima u Kamen Mostu, Vinjanima i Šestanovcu, izjavio je Hini glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Mladen Pavić.

Riječ je o dvjema pošiljkama od ukupno 50-ak svinja koje je u drugoj polovici veljače prodavao jedan trgovac. Te su svinje kupljene u Križevcima, a u Križevce su dopremljene s područja Ludbrega. Radi sprječavanja širenja svinjske kuge Ministarstvo je kao i dosad odredilo zaraženo i ugroženo područje te zabranilo promet za sve životinje u krugu od tri, odnosno deset kilometara.

Pojava svinjske kuge je od početka ove godine u Hrvatskoj potvrđena u 49 gospodarstava u šest županija - Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Međimurskoj, Varaždinskoj, Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji. Usmrćeno je 2186.

Zabrinjava velika pojava bolesti u različitim mjestima, odnosno disperzija po lokalitetima - malo oboljelih svinja na puno mjesta.


::IZ MEDIJA::
Svinjska kuga i u Splitsko-dalmatinskoj županiji (Jutarnji list)

Post je objavljen 20.03.2007. u 12:06 sati.