Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcn

Marketing

Dobili sam pismo!

MV2 MV2 kaže:

Dragi Macane

Uz svo uvazavanje prema tvojoj svet(l)oj mucenickoj duznosti iscitavanja i komentarisanja 530 prica pristiglih na bestselerov natjecaj, moram da primetim da se ponasas kao obesno dete na tresnji.
Sta je radilo dete na tresnji?
Jedno jutro, decak se popeo na drvo i jeo najlepse, najvece, najzrelije tresnje, a one koje su mu se ucinile losijim otkidao je i bacao s drveta na zemlju. To mu ne bese dosta, nego se sa drveta i popisao odozgo par puta.
Kad je predvece opet dosao do tog drveta, video je da tresanja u krosnji vise nema, jer ih je sve obrstio, pa je onda gledao po tlu i uzimao jednu po jednu govoreci "ova je upisana, ova nije, ova nije, ova nije, ova nije..."

Prevelika je ta natjecajna krosnja da bi mogao napraviti realni odabir, i plasim se da ce u tom moru prica, gde se opredeljujes za poznat ukus/jezik poznatih, mnoge dobre price zavrsiti na tlu, nepravedno zapishane. Smanji osecaj prozdrljivosti, pa meri istim arshinom i istim okom sve podjednako, jer ovako mi se cini da iako u pronicljivosti ne oskudevas, na ovaj nacin seces bas onu granu pod sopstvenom guzicom.
Sta znaci "prolaz preko veze" u tvojim komentarima, i do koje mere nipodastavas sopstveni nacin rada, koristeci tako izvikane, neprihvatljive metode u sistemu eliminacije? Pa nije ovo konkurs za prijem u KP. Mislis li da ce to unaprediti savremenu knjizevnost, ili bar malo doprineti boljem raspolozenju onih koji su poslali price a koje si tako zdusno popiskio?

a pro po toga da i siti nekad postanu gladni
u vezi s vezom:
(Digresija: nisam pazio pa ne znam: favoriziram li autore koje znam? I činim li to zato što oni koje znam pišu bolje ili se ja želim družiti samo s onima koji pišu dobro? I zašto oni ne pokazuju istu promišljenost u svojemu druženju sa mnom? Ccc ...)

Riga mi se! Ali neko je pazio, pa je i spazio.

Anonimni kandidat
s vezom
(u opazanju i zakljucivanju)

PS

Kakav je to demodirani konkurs gde je pozeljno da se kao autor, pre ishoda konkursa, predstavljam kao da sam na saslusanju u policiji: ime prezime adresa (licni maticni broj)? Aaa, pa da! Da bi clanovi zirija prepoznali svoje znance? U svetu se to radi pod nick-om, ili vec kako kome odgovara, a ne ovako. Vredeo bi tu neki, malo ozbiljniji pristup. Mada me tvoja lajavost iskreno odusevljava, pa ti ni ne zameram mnogo.

A da frknes ovo pismo na blog? Da vidimo koliko ti je savest mirna?


Eto. Želite li i vi ne biti sitnim slovima u komentarima, možete poslati pismo. Idem radit.

(mcn)

Post je objavljen 22.03.2007. u 10:08 sati.