Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Dijamantni dvorac

Već je dosta blogera pisalo zašto su odabrali svoj naslov bloga pa je došao red i na mene. Dugo sam razmišljao, koje ime da izaberem i odlučio sam se za ovo. U to vrijeme čitao sam knjigu sv. Terezije Avilske, koja je upotrijebila izraz dijamantni dvorac u jednoj rečenici. "Nemojte ni pomisliti da ste u svojoj nutrini prazni. Duša je dvorac isklesan od dijamanata, gdje ima puno dvorana. Ako nam je duša čista, u tim dvoranama šeta Isus."

U centru mog grada Bjelovara, nalazi se crkva sv. Terezije Avilske. Moj grad je utemeljila carica Marija Terezija, koja je vjerojatno dobila ime po sv. Tereziji Avilskoj pa je zato njoj posvećena crkva. Sveta Terezija Avilska napisala je nekoliko odličnih knjiga. Te knjige bile su namijenjene samo malom broju ljudi, nije bilo u planu da izađu u javnost. No, to se dogodilo i proširile su se po svijetu. Bile su tako dobre, da je proglašena crkvenom naučiteljicom. Na engleskom se kaže Doctor of The Church. To je jako visoka titula, koju su dobili jako rijetki.

p. s. Danas sam išao u kino gledati dokumentarni film "Neugodna istina" o globalnom zatopljenju i klimatskim promjenama. Autor je Al Gore. Film je odličan, dobio je više nagrada. Jasno, zanimljivo i slikovito govori što se događa i što bi se moglo dogoditi. No, ima nade. Web adresa o filmu je www.climatecrisis.net, gdje se može počitati i znanstveni dio i što i obični ljudi mogu učiniti. Na web stranici www.stopglobalwarming.org, može se dati podrška, da se pritisne političare i gospodarstvenike da smanje zagađenje okoliša.

Post je objavljen 21.03.2007. u 22:53 sati.