Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/miljevci

Marketing

Indijansko selo na Miljevcima?!

Starije generacije se sjećaju da se tamo 60-tih godina na području NP Krka i to u Roškom slapu i Skradinskom buku snimao legendarni serijal o Winetou.
Snimljeno je sveukupno 6-7 filmova ,a samo prva dva ili tri iz serijala snimali su se ovdje.Osim toga snimalo se na Zrmanji,Cetini,Plitvičkim jezerima ..
Winetou je postiga nezabilježeni uspjeh kod njemačke publike i dan danas ima svoj fan klub u kojem je oko 120 000 ljudi.
Grupe organiziranih njemačkih grupa i dan danas idu rutama na kojima se film snimao,a neki od njih čak snimaju amaterske filmove.

I zašto to ne iskoristiti!
Malo sam pretraživao internet stranice i malo je reći da nitko o Winetou ne piše ni aaaaa,a štaš!
Druge zemlje izmišljaju priče,koje poslim prodaju kao orginalne legende,a mi što imamo na hrpe priča o tome šutimo kao da se sramimo,a zapravo je priča drukčija:
MI NE ZNAMO!
A oni koji možda i znaju njih nije briga,ili ne vide koristi,a tribali bi.

Otvorite bilo koje novine i vidjet ćete priče o Disnylandu u Francuskoj,u Americi ,u Italiji nešto slično(makete poznatih građevina),koji imaju na desetine tisuće posjeta dnevno.

U Pakovu selu Lokas (inače mate mu je s Miljevaca,Stojanović),gradi etno selo Dalmati (koje ruku na srce ,opet po meni nema puno veze sa starinskim selom),ali je senzacija! i to je ono što turist hoće.

Ako budemo pametni to isto selo ,uz već spomenuti NP krka,otvara vrata nama Miljevčanima za početke smještajnog seoskog ,a poslije i svih drugih vrsta turizma(u Drinovcima koliko čujem Skelin Joso jer već poodmakao u svojim ulaganjima i planovima motela-hotela sa pripadajućim bazenom,vinogradima,podrumom.

Imamo sreću da živimo u takvom raju,okruženi Prominom,rijekama Čikolom,Krkom,biserima,Visovcem i Roškim slapom,u kraju koji nije osjetio nikakvo industrijsko zagađenje. Iskoristimo taj svoj "nedostatak" i pretvorimo ga u svoju korist,ali polako i pametno,i prije svega samo KVALITETNO,nikako kvantitetno.

Golf tereni-GO home,ali o tome drugom prilikom.

Jedno indijansko naselje (kao lokacije Donji Brištani,Bogatićanska ploča,Popovići,Nos Kalici koji su ujedno i za sportski turizam),sa vigmanima,par sqvo,konjima,totemima,osim što ne bi unakazio okoliš,već bi kao jedno "zdravi" projekt pronio marketinški glas na daleko o Miljevcima i sve to bez nekog naročito ozbiljnog ulaganja(moglo bi se osnivanjem zadruga i traženjem novca iz predpristupnih fondova EU-a, kao i ministarstva kulture i turizma koje bi garant podržale.Da je lako nije,al triba pokušat.

Ajmo rode!




Post je objavljen 20.03.2007. u 21:34 sati.