Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

MICHAEL BUBLE


Nominiran za nagradu Grammy, kanadski glazbenik talijanskoj porijekla objavio je svoj prvi album nazvan Michael Buble 2003. i već tada privukao pažnju na sebe svojom interpretacijom i senzibilitetom. Svjetski uspjeh došao je s album It's Time, objavljenim 2005.
Kao najboljeg prijatelja iz djetinjstva uvijek je smatrao svog djeda koji mu je približio jazz glazbu, te ga ohrabrivao da se prijavi na talent natjecanje. Na natjecanju je i pobijedio, no kasnije diskvalificiran zbog premalo godina. Sa 17 godina ponovo je pobijedio na jednom takvom natjecanju.
Prekretnica se dogodila kad je pjevao na vjenčanju kćeri kanadskog premijera. Ona ga je upoznala s Davidom Fosterom, producentom i dobitnikom nagrade Grammy, a nakon toga je uslijedio diskografski ugovor. Album Michael Buble objavljen je 2003., a između ostalog donosi The Way You Look Tonight, Van Morrisonov Moondance, George Michaelovu Kissing A Fool, a sam Barry Gibb pjeva s njim na pjesmi How Can You Mend A Broken Heart. Na Juno Awards 2004, osvojio je nagradu Best New Talent.
2004. objavljuje (uglavnom) live album Come Fly With Me, a 2005. svoj najprodavaniji album do sada, ujedno i drugi pravi studijski album- It's Time, prodan samo u Americi u više od 2 milijuna primjeraka, više od 5 u cijelom svijetu. Album ponovo donosi neke od najpoznatijih pjesama, a pjesma Home napisana za taj album, po mom mišljenju jedna je od najboljih pjesama objavljenih u posjednjih nekoliko godina.
2006. na Juno Awards osvojio je 4 nagrade.
Uspjeh zapravo ne čudi, jer kako je Buble i spomenuo nekoliko puta, pjesmama se pristupalo prvenstveno s velikim poštovanjem, pokušavajući ih napraviti takvima u novim izvedbama izbjegnu obilježje nekog određenog vremena. A to je i prepoznato. Čak do te mjere da su se neki kritičari usudili reći da ih je napravio svojim hitovima, svakoj dajući svoj specifičan pečat.
Novi album, Call Me Irresponsible, bit će objavljen 1.svibnja, a najavljuje ga singl Everything. Pjesma se nije udaljila od onog što smo navikli slušati od Bublea. Pjesma koja vas osvaja već pri prvom slušanju, a njegova interpretacija i ovdje je ono što najviše intrigira. Uvlači vas uvjerljivo u sve o čemu pjeva, ostavljajući dojam kao da ponovo slušate neki stari klasik.




Post je objavljen 20.03.2007. u 14:26 sati.