Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Progoneći Zagorca, Mesić osim za Petrača, lobira i za Zubaka


Slušam sinoć HTV-ove reklame: "U sutrašnjem Kontraplanu Dubravka Merlića o tajnim računima i kupovini oružja razgovarati će o tajnim računima i kupovini oružja razgovarati će Terezija Babarić, Ferdinand Jukić i Zvonko Zubak". Sutrašnji Nacional donosi: EKSKLUZIVNO: NJEMAČKI ODVJETNIK ZVONKA ZUBAKA 'Hrvatska će platiti S-300 prije ili kasnije'. . Reklame, Kontraplan i Nacional kao da se sponzoriraju iz Ureda Predsjednka. Mesić još od rujna prošle godine potiče i vodi kamanju protiv Vladimira Zagorca. Terezija Barbarić i Ferdiand Jukić su instruirani od Mesićevog savjetika Saše Perkovića, a preko Nacionala se već duže pokazuje da Zvonko Zubak ima 200 miljuna dolara interesa da Zagorec bude pritisnut.

Predsjednik Stepan Mesić medijski i pravosudno omogućava Zagorčevim poslovnim neprijateljima Hrvoju Petraču i Zvonku Zubaku da mu se osvećuju. Petrač je ljut na Zagorca jer je odbio plaćati reket za Gotovinu, a kada mu je on zbog toga oteo sina, Zagorec ga je prijavio policiji i inzistirao da bude osuđen, što se i dogodilo zahvaljujući sucu Ivanu Turudiću. Marin Tomulić čak kaže da Mesić stoji iza otmice Zagorčeva sina. .

Mesićev najodaniji novinar i prijatelj Ivo Pukanić, na čijem je rođendanu predsjednik susreo Hrvoja Petrača, napao je istraživačku nadu Vjesnika Marina Deškovića jer se drznuo kritički pisati o suđenju povodom navodnog duga o 200 milijuna dolara koji je Zubak kupio od Petra Perničke, a od kojeg je navodno Zagorčev draguljar Josef Rotheichner naručio rakete za Hrvatsku, a prethodno Zagorcu ostavio dragulje.

Zagorec je do sada svjedočeći u procesu za rakete uštedio Hrvatskoj 200 milijuna dolara, a progone za pet milijuna koliko navodno vrijede nestali dragulji. Mutno iz aviona. Kao da netko dovoljno visoko treba dobiti pozamašan postotak od love koju očekuje Zubak.


Upadate:Upravo sam potvrdu za teze o Mesićevoj uključenosti u slučaj Zagorec i po liniji Zubaka pronašao uvodu razgovora Nacionalova novinara Berislava Jelinića sa Zubakovim odvjetnikom Sepp-Jörg Zolgmannom:

Iako to nije htio komentirati, Zolgmann se kao Zubakov odvjetnik već sastajao s hrvatskim predsjednikom Stipom Mesićem. O čemu su razgovarali, zasad nije poznato.

Nacional, str. 20., 20 ožujka 2007.


P.S. Mesić Zagorcu ne može oduzeti čin jer ovaj nije još osuđen, ali za ratni zločinosuđeni su Tihomir Blaškić, Tihomir Orešković, Stjepan Grandić i Mirko Norac, pa im nije oduzeo činove, a morao je po zakonu, što bi on, obzirom da se hvali da je pravnik, morao znati.


Post je objavljen 20.03.2007. u 10:42 sati.