Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Trinaest utoraka na čast sv. Anti

Pobožnost trinaest utoraka počela je u Padovi. Utorak je dan sv. Ante. Prvi utorak nakon njegove smrti, dogodila su se čuda, kada su mu tijelo prenijeli iz Arcele, gdje je umro u Padovu. Ova pobožnost obavlja se kroz 13. utoraka, jer je sv. Ante umro 13. lipnja i jer je 12 vrsta milosti koje je Bog po zagovoru sv. Ante dijeli onima koji ga mole. Doda je još jedan utorak na zahvalu Presvetom Trojstvu za milosti podijeljene svecu. Papa Lav XII. ustanovio je potpuni oprost za svaki od 13 neprekidnih utoraka sv. Anti. Papa Pio XI. ustanovio je oprost za svakog vjernika, koji se u bilo koji utorak, ispovijedi, pričesti i izmoli Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakane Svetog Oca.

Image and video hosting by TinyPic

Pripravna molitva

Da si mi zdravo, ti slavni i ljubavlju užgani prijatelju Božji, ti moćni zagovorniče kod Boga! Od srca se radujem radi mnogih i velikih milosti, što ih je Bog udijelio i kojima sjajno sjajiš na nebu i zemlji. O sveče, sv. Ante, ti si već mnogima, koji su te molili za zagovor, isprosio od Boga uslišenje i pomoć. I ja te pun pouzdanja molim za zagovor. Isprosi mi pomoć u mojoj nevolji, isprosi utjehu i olakšicu mojem ražalošćenom srcu, milost iskrenog pokajanja za grijehe, da tebe u krepostima slijedim i time zavrijedim da me Bog usliša. Izmoli mi čvstu vjeru, trajno ufanje i goruću ljubav prema Bogu, da tako budem što ugodniji Njemu. O sveti prijatelju Božji, toliko si ljubio Isusa, da je u obliku djetešca tebi na ruke sišao i tolike ti milosti iskazao; Isus kod koga si na nebu, neće ti ništa uskratiti, što budeš za spasenje moje molio. Izmoli mi pomoć u mojoj nevolji da se duša moja utješi i da ubuduće živim život ugodan Bogu. Amen.

“Ak’ čudesa tražiš” je pjesma sv.Anti. U originalu je na talijanskom “Si queris”

Ak’ čudesa tražiš, gle!
Smrt i bludnja, nevolje,
Vrag i guba nestaju.
Zdrave bolesnici.

More, lanci padaju,
Uda, stvari propale
Mole i dobivaju
Mladi pa i starci.

Iščezava pogibelj,
Prestaju i potrebe.
Neka kaže tko to zna,
Pa i Padovanci!

More, lanci...

Slava Ocu.

More, lanci...

Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.
Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna, priznavaoca tvojeg i naučitelja da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoći i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.

Slavni sveti Ante, svetim i moćnim zagovorom kod Boga mnoge si sačuvao od zla i izbavio iz same smrtne opasnosti. Molimo te, čuvaj i nas od najvećeg zla grijeha i izbavi nas iz najstrašnije opasnosti – smrti vječne.

Slava Ocu

Sveti Ante, pobjedniče smrti, koji si po moćnom zagovoru kod Boga mnogima tjelesno mrtvima vratio život tijela, a još više duhovno mrtvima, život duše vratio: sačuvaj moje tijelo, moćnim svojim zaslugama i zagovorom od prijeke i zle smrti, dušu od vječne smrti, da Isus moj jedini život, u meni nikada ne umre. O sveti oče, kako velike opasnosti čekaju me u posljednjoj borbi, kad me boli smrti obuzmu i pakao protiv mene nasrne. Tu mi budi u pomoći i učini svojim zagovorom da Isus utočiste svih koji umiru i njegova sveta Majka budu sa mnom da njihovom pomoći u vječni mir uđem.

Smiluj se sv. Ante i dušama umrlih, osobito mojih poznanika i rođaka, koji se još nalaze u čistilištu. Moli za njih da što prije postignu vječno radost u nebu. Amen.


Post je objavljen 20.03.2007. u 00:05 sati.