Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Centar za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti potiče suradnju sa školskim listovima srednjih škola

U smislu primarne prevencije Centar za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti proširuje lepezu svojih aktivnosti i ideja. U skladu s time, u prostorije Zavoda za javno zdravstvo " Sveti Rok " Virovitičko -podravske županije i Centra za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti pozvana su uredništva školskih listova svih srednjoškolskih ustanova na području Virovitičko-podravske županije, i to na jedan neformalni radni sastanak odnosno druženje.
Naš cilj je bio potaknuti srednjoškolce da, uvrštavajući u sadržaj svojih listova odgovarajuće teme, doprinesu afirmiranju zdravih stilova življenja mladeži i preveniranju ovisničkog ponašanja kod svojih vršnjaka. Jasno je kako je u razdoblju adolescencije međusobni utjecaj vršnjaka posebno izražen, te nam se čini opravdano i smisleno da pozitivne poruke ali i poruke upozorenja adolescenti odašilju jedni drugima, umjesto da to za njih uvijek čine odrasli. Tako smatramo da su školski listovi koje srednjoškolci zainteresirano čitaju prikladan medij za odašiljanje tih poruka.
Na naš poziv odazvali su se učenici i njihovi mentori triju srednjoškolskih ustanova: Tehničke škole u Virovitici, Strukovne škole u Virovitici i Učeničkog doma u Virovitici. Sastanak je održan u Zavodu u petak, 16. ožujka 2007. godine u 12 sati. U uvodu druženja goste je pozdravio ravnatelj Zavoda mr.sc. Miroslav dr. Venus koji je ukratko i izložio našu ideju. Nakon toga je gostima o radu Centra govorio voditelj Centra Siniša Brlas, prof.
Učenici i njihovi mentori zainteresirano su prihvatili ideju o suradnji, predložili su i pojedina svoja rješenja, a susret je završio zajedničkim obilaskom prostorija Centra gdje su gosti upoznati s oblicima našega rada.
voditelj Centra
profesor psihologije Siniša Brlas

ZzjzVpz

PUBLIKACIJE CENTRA ZA SPREČAVANJE I SUZBIJANJE OVISNOSTI
ovisnostovisnost
Što je to alkohol ? ( 55 kb )
Što je to pušenja ? ( 74 kb )
Sredstva ovisnosti ? ( 3895 kb )

Centar za sprječavanje i suzbijanje ovisnosti


Post je objavljen 19.03.2007. u 16:31 sati.