Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Perković i rodijaci Bandići

Bratić suradnik SDB-a i HIS-a



Ne želim licitirati sa svojom rodbinom rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirajući priznanje svog bratića Ivana Bandića, veleposlanika u Mađarskoj. Ivan Bandić priznao je da je radio za jugoslavensku Službu državne sigurnosti (SDB) koja je, među ostalim, pratila i Milanova oca. Moj se bratić devedesetih među prvima stavio na raspolaganje hrvatskim snagama u Hercegovini i s Miroslavom Tuđmanom osnivao HIS zaključio je Bandić.

Vojislav Mazzocco, Večernji list, 17. 03. 2007.



Kakve gluposti valja Milan Bandić opravdavajući angažman svog bratića u Udbi, hercegovačkim i hrvatskim sigurnosnim službama otkriti ćete, ako pročitate, samo neke od navoda iz moga jučerašnjeg posta.



A Milan Bandić je zaposlio Perkovićeve ljude Miru Lacu i Mirka Ljubičića Švepsa da u Zagrebu odlučuju o sudbini branitelja. Laco savjetuje Miodraga Demu, formalno na čelu gradske uprave za branitelje, a Šveps savjetuje izravno Bandića. Prema pisanju Novog lista, Mirko Ljubičić Šveps, koji je u ratu ranjen u Kostajnici za vrijeme jednog sukoba oko robne kuće, nedavno je osnovao krovnu organizaciju branitelja u Zagrebačkom holdingu, preko koje će Josip Perković nadzirati svu braniteljsku populaciju proisteklu iz postrojbi koje su nastale iz javnih poduzeća u vlasništvu grada.



Post je objavljen 19.03.2007. u 14:16 sati.