Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Logika osiguravateljskih kuća i rizične skupine vozača, pogotovo vozačica

Osiguravateljske kuće su odlučile iduće godine postrožiti kriterije za rizičnost vozaća, te će takve rizične individue morati plaćati veće premije na osiguranje automobila.Tako će oni koji voze crvene ili žute aute plaćati više, jer osiguravateljske kuće procjenjuju da takva vozila imaju agresivne individue, a i žene će ući u rizičnu skupinu, jer osiguravatelji procjenjuju da one rjeđe voze nego muškarci.
Dakle osim što se procjene osiguravatelja temelje na nekoj petparačkoj psihologiji koja agresivnost osobe tumaći po izboru boja, tipa huligana ćeš prepoznati po crvenoj majici i slično, njihove procjene su diskriminirajuće i temelje se na društvenim predrasudama. Zar oni zbilja smatraju da je Hrvatska toliko patrijarhalna da muževi nedaju svojim ženama voziti automobil, a one kao pristojne udavače svakom svom dečku prepuste volan, jer bi on bio ismijan u svom društvu ako njegovi frendovi vide da ga cura vozi?
Ova procjena rizičnosti zbog svojih predrasuda i diskriminacije se slobodno može svrstati antologiju gluposti.
Slične prinicipe rizičnosti možemo primjeniti na svakog studenta ili viskoko obrazovanu osobu, jer su one kao takve sklone kontemplaciji pa zaneseni mislima ne obračaju pažnju na to što se događa na cesti. Svaki pravi vojnik mora biti agresivan pa i ta skupina spada pod rizične. Menageri i novinari također, jer oni često komuniciraju mobitelima, pa ih to ometa u vožni. Oni što voze crne aute također su rizični, jer crna boja pokazuje njihovu sklonost ka smrti i kao takvi oni su potencijalni samoubojice. Na smijemo zaboraviti niti osobe sa djecom, jer djeca svojom razigranošću i galamu mogu omseti vozača ili vozačicu u vožnji.
Svakako bi trebalo zabraniti dvije ili više osoba u automobilu, jer moguća komunikacija također može omesti osobu u vožnju, ako je to ipak nemoguće, jer, jel' nije ekonomično, onda bi im barem trebalo dati već namet.
Sve u svemu, dosljedno primjenjujući logiku osiguravateljskih kuća nema društvene skupine koja ne bi bila smatrana rizičnom.
Zaključak se sam od sebe nameće.


Post je objavljen 19.03.2007. u 11:53 sati.