Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelenamacka

Marketing

Muke subotnjeg popodneva

Ovaj vikend je bio vrlo dinamičan za jednu trudnicu...
Ljubav i ja od četvrtka popodne prešli smo jedno 600 km...a nismo bili u Milanu!
Kao trudnica nemam nekih posebnih želja i prohtjeva vezano za hranu, ali ono proljeće , Uskrs se bliži i na staroj cesti prema Zagrebu okreću se raznorazne životinje...pa se tako i ja poželila janjetine.
Nismo baš neki mesožderi , meso nam je na meniu možda jednom tjedno...volimo više mediteransku kuhinju , puno povrća , ribe , soje,.. trudim se što zdravije jer su nam poslovi inače dosta stresni pa na taj način kompenzirati...
Stali smo tako u jednoj birtijici , gdje je radila jedna jako ljubazna teta , čak mi je dala da biram koji dio želim, s obrzirom da sam trudnica..i sve super...
Dok nismo krenuli dalje.
Uključili se mi na glavnu cestu, a ono ispred nas stari stojadin s prikolicom u kojoj su mama ovca i mladi janjčić koji će vjerovatno baš kao i ovaj kojeg ćemo mi pojesti završiti na ražnju !!!
Hebate! Pa zar baš sada i to ispred nas!!!!! Nas koji nismo tamanitelji janjetine i koji je ne jedemo često, ali stvarno ne!
I u jednom trenu to malo janje saginje se i siše mamu! !!! Siše! Mamu!!!! JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJ!
A ja luda, hormoni divljaju, suze u očima, zabijam si nokte u dlanove da ne počnem tuliti jer ako počnem:
a) Neću stat do sutra i nateknut ću kao da su me bumbari i pčele pikali, a sutra nas očekuju u RI na roštilju pa će misliti da sam nesretna u braku i da me muž tuče i mlati...
b) Ljubav će misliti da sam skroz pukla, već to i misili, znam! Trudim se ostaviti dojam jedne staložene i uravnotežene osobe, buduće majke i uzora.
O majko mila!!!!!!!!!!!
I mislim si zašto???? O, Zašto je život tako okrutan!!!!!!!! I ja sam pomogla da se taj mali janjčić, koji je trčao po zelenoj livadi , razigran i nesvjesan što mu se sprema, spremi na ražanj!
Sa svojom željom: Joj, ja bih malo janjetine!!!
Evo ti je pa jedi reče Bog te se gromoglasno nasmije i zagladi bradu!
Joooj kad bih imala snage da postanem vegetarijanac, a nemam. Mmmmeeeeee, mmmeeee! Čujem meket! Možda i hoću ....Mmmmeeee!!!!
Grozno! Odvratno!
Znam samo jedno, da više neću stati i kupiti janjetinu, ako me netko pozove na ručak na janjetinu , prihvatit ću, ali NEĆU, NEĆU i NEĆU više na svoju inicijativu kupovati! Ma kako slatka i fina bila, s mladim krumpirićima i mladim lukom!

Joooooj!




Post je objavljen 19.03.2007. u 11:00 sati.