Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

AUTORSKA KUĆA slavi rođendan promocijom nove knjige!



Umjetnička organizacija Autorska kuća obilježava u utorak, 20. ožujka, četvrtu godišnjicu postojanja. U te četiri godine članovi Autorske kuće pokrenuli su niz manifestacija - od prve izložbe hrvatske ilustracije na Interliberu 2004. do osnivanja nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu "Ovca u kutiji" 2005. predstavljanja hrvatskih autora na sajmu dječje knjige u Bologni te održavanja dvotjednog festivala knjige za djecu i mlade "Pazi knjiga!" 2006.
Kao nakladnik za tekstove, prijevode i uredničke zbirke svojih članova Autorska je kuća pokrenula nekoliko biblioteka za najmađu, tinejdžersku i odraslu publiku.

Svoj rođendan proslavit će promocijom najnovije zbirke kratkih priča NEVIDLJIVA PROZA koju je priredio Zoran Pongrašić.

Promocija će se održati u knjižnici "Bogdan Ogrizović" u utorak 20.03. u 19 h, uz sudjelovanje stanara Autorske kuće: Ane Đokić Pongrašić, Sanje Lovrenčić, Milice Lukšić, Ivane Guljašević, Maje Brajko Livaković, Darka Macana, Svena Nemeta i Zorana Pongrašića, te podstanara u knjizi: Silvije Šesto, Hrvoja Kovačevića i Zvonka Todorovskog.


O knjizi NEVIDLJIVA PROZA

Nekima od nas u Autorskoj kući ponekad se čini da na hrvatskoj književnoj sceni svi pisci nisu jednako vidljivi. Na nekima kao da su neprestano svjetla pozrnice, na drugima nikad. A čini se i da stupanj vidljivosti nije baš uvijek proporcionalan kvaliteti objavljenih tekstova. Zato je Zoran Pongrašić, urednik knjige "Nevidljiva proza", pozvao je sedam "pisaca iz sjene" da mu pošalju kraće prozne tekstove, izabrao priče koje su mu se najviše svidjele i dodao nekoliko svojih. Nastala je zbirka žanrovski i stilski vrlo raznolikih priča, knjiga u kojoj se izmjenjuju glasovi autora različitih poetika no izrazitih osobnosti. Knjiga možda neće mnogo promijeniti stupanj vidljivosti i nevidljivosti njezinih autora, ali njezinim izlaskom na svjetlo dana slavimo ovogodišnji Dan Autorske kuće...


Izvor: www.autorska-kuca.hr





Post je objavljen 20.03.2007. u 07:57 sati.