Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

INTERVJU : književna kritičarka, teoretičarka, moderatorica, prevoditeljica, aktivistica, pjesnikinja i pjevačica jazz standarda Darija Žilić



Darija Žilić poput svestranog renesansnog umjetnika objedinjuje više talenata. Odlična je književna kritičarka, teoretičarka, moderatorica, prevoditeljica, aktivistica, pjesnikinja i pjevačica jazz standarda. Krećući se urbanim kaleidoskopom Zagreba, organizirajući tribine u središtu urbane kulture i aktivizma - zagrebačkom klubu Mama, surađujući u kultnim feminističkim časopisima Kruh i ruže i Treća te regionalnom ženskom portalu Ekviva, često objavljujući književne kritike u Zarezu, Žilić svojom osobnošću kao i posljednjom odličnom uspješnicom - zbirkom pjesama Grudi i jagode (Zagreb, 2006.), savršen je sugovornik za jedno »pomaknuto«, drugačije upoznavanje aktivističke scene u glavnom gradu i njezinih aktera, kreativnih, angažiranih intelektualaca.
Prigodom gostovanja Darije Žilić na književnoj večeri u Umagu, u organizaciji Gradske knjižnice, razgovarali smo s autoricom o hrvatskom feminizmu, pjesničkim ambicijama i najnovijim trendovima na hrvatskoj književnoj sceni.

Prethodne rečenice uvod su u razgovor s Darijom Žilić, kojega je za Glas Istre vodio Radenko Vadanjel.

Taj odličan intervju svakako pročitajte
na ovome linku





Post je objavljen 19.03.2007. u 10:54 sati.