Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aparatczyk

Marketing

Što smo vidjeli 18. ožujka 2007. u Albert parku, Melbourne

Svanuo je i taj dan, i to u 4 ujutro. Namjestio sam sat za 4, ali sam vrlo brzo po zvonjavi zaključio da je ipak prerano ustati se, te nastavio krmiti. Pravi je gušt, kad ti sat zvoni, a ti ga samo isključiš i nastaviš spavati. Pogledat ću snimku u 8 na RTL-u (njemačkom).
Došao je i taj dan. Početak nove sezone Formule 1. Nakon 15 godina nema više kralja, Michael Schumacher otišao je krajem prošle sezone u legendu. Novi ljudi, novi odnosi snaga, nova pravila. Svi smo željno iščekivali početak sezone, nervozno odbrojavajući dane. Slagale su se kombinacije, predviđao razvoj situacije, i samo oko jednoga je postignuto suglasje, a to je da je razvoj sezone krajnje nepredvidljiv. Nitko sa sigurnošću nije mogao predvidjeti prema u kojem bi pravcu ova sezona mogla ići. Nakon prve utrke, neizvjesnost nije manja, ali ipak se neke stvari naziru.
Kimi Raikonnen, zvani Ledeni (ma nije uopće) je pobijedio. Nasljednik velikog Michaela na vatrenom tronu Scuderie je pokazao: Kimi može jahati propetog konjića. Nije ga zbacio, dapače, doveo ga je do pobjede, vrlo uvjerljive, neupitne, s konkurencijom izvan domašaja retrovizora.
Stari novi prvak Fernando Alonso našao se daleko od Briatoreovih skuta, sigurnosti moćne Renaultove industrije i Flaviova harema. I dobro se snašao, u McLarenu koji zna biti i vrlo neprijateljsko okruženje. Da mu neće biti lako pokazao je i njegov momčadski kolega Lewis Hamilton, Nigger in the F1, mladi crnac. Odmah mu je na stazi dao do znanja, da iako je Fernando dvostruki svjetski prvak, to mladom nigeru niš ne znači i ne bu dobio neki posebni respekt od njega. Ako Ron Dennis ipak baš i zareži, onda bu valjda morao slušati.
Renault je podbacio. Od Fizičele nismo bolje ni očekivali, čovjek jednostavno nije kapacitet za velike stvari, to znamo odavno. Peto mjesto, pa nije ni tak loše. Heiko Kovalainen? Jedna lasta ne čini proljeće, jedna loša utrka ne čini luzera, valjda.
Williams je sramota. Koliko dugo nemaju pobjede? Što misli čiča Frank? Valja li zaista Nico Rosberg, ili je samo sin velikog oca? Tko je uopće drugi vozač? Wurz? Ma daj...
BMW? Od njih se puno očekuje ove sezone. Očekuje se pobjeda! Bojim se da Nick Heidfeld nije čovjek koji pobjeđuje, s obzirom na pokazano kroz sve te godine u Formuli 1. Još prošle godine smo zaključili da je Kubica gubica, i zato se sve nade polažu u mladog Poljaka. Danas mu je krepala makina, ali ako ih ne bude sam sjebavao, mislim da bi mogao daleko.
Red Bull daje ti krila. S Coulthardom i Webberom? Webber je prvoklasni luzer i to je već više puta pokazao, čak i uživo u Zagrebu. Za Coultharda se pak pitam, ima li u njega još štofa za pokazati. Nadam se da ima, pa škot je oduvijek bio faca, posljednji od frajera.
Honda nekako stidljiva. Ime Honda izaziva respekt i u gradskom saobraćaju Grada Zagreba. Sad, Button je jedini vozač koji je po meni zaista nasljedio slavnu titulu vječitog talenta s velikom dozom luzerstva, koju je utemeljio veliki Jean Alesi. Barrichello je vječiti drugi čovjek, osuđenik na frustracije. Nijesu se danas iskazali, nadam se da im je to bio samo loš dan.
Toyota nit smrdi nit miriši, a tak su vozili i danas. Ako tako nastave kroz sezonu imaju šanse ostati relativno nazapaženi, u što sam siguran da im nije cilj.
O ostalim timovima nemam nešto posebno ta reči, osim da su svi ugroženi činjenicom da je „Opasnost iz Japana“ Takuma Sato i dalje na stazi. Ne da se taj.
Felipe Massa je najveći tragičar dana, iako se probio u bodove. Start sa kraja poretka mu je slomio sve šanse. Pojavile su se i sumnje da ga je Ferrari namjerno sabotirao kad su skužili njegovu dobru formu. Zna se tko je zvijezda momčadi i u njega je puno uloženo, a Massa tu mora tražiti svoje mjesto i izboriti se za boljitak. Neće mu biti lako....
Naposlijetku, naši teve komentatori, Blažićko i ekipa, i dalje nastavljaju u istom tonu i valjaju nevjerovatnu hrpu gluposti uz povremene Blažićkove krikove ili stenjanja. Molim budućeg ravnatelja HRT-a da Blažićku i sugovorniku oduzmu plaću za Formulu 1, jer oni to ionako rade iz zajebancije, pa ne bi morali za to biti ni plaćeni. Ipak se radi o novcu koji mi dajemo za pretplatu. Pa ću taj prijedlog uputiti stričeku inkasatoru, uz zamolbu da se taj novac da Mladenu Jergoviću, da si čovjek kupi nekaj poštenog za obući.
Počelo je počelo, a prava uzbuđenja tek dolaze.


Post je objavljen 19.03.2007. u 00:47 sati.