Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Kroz ovu zemlju

Kroz ovu zemlju je 90ih (ali i sada) prolazio, dolazio i odlazio najveći mogući šljam, sa bog te pita kojih sve strana - bez ikakvih problema. Kroz ovu zemlju su prošli mudžahedini za Bosnu (ne mislite valjda da su pali s neba), Arkan za Srbiju, droga za Italiju, bijelo roblje za Nizozemsku, oružje za sjever, nafta za R.Srpsku, cigare za zapad, luksuzna roba za istok, Beckhamova limuzina za Makedoniju itd, itd…
U ovoj zemlji je i najveća kukavičko ratno profiterska lopovska gamad koja fronte nije ni primirisala a dobijala ratno ordenje na kile – imala set putovnica u rukavu. U ovoj zemlji je bez ikakvih problema i najveći šljam mogao dobiti i hrvatsku putovnicu i hrvatsku domovnicu i hrvatsko državljanstvo, maltene i genetsku potvrdu ´hrvatstva´ - samo je trebalo imati dobre veze kao što se to radilo u Mostaru. Ova zemlja je bila propusno sito i mjesto za skrivanje svakojakom ljudskom smeću, od onih koji su klali po Bosni pa se skućavali po Splitu i Zadru, do raznoraznih svjetskih pedofilčina koji rutom Kosovo-Dubrovnik-Njemačka nekažnjeno operiraju i danas. Putovnice ove iste zemlje cirkuliraju kriminalnim podzemljem cijelog svijeta, nerijetko u rukama one iste gamadi protiv kojih smo se do jučer borili, a da se nitko ne pita kako, za koje pare i tko je te putovnice pustio u opticaj, a božesačuvaj da bi još netko za to i odgovarao.
I kada onda spoznavši sve to još čujem, kao što čujem danas u Stankovića (Nedjeljom u 2), da onaj jadni mladi Kamerunac koji u svom životu ne želi ama baš ništa nego samo igrati nogomet i pošteno raditi i graditi svoje mjesto pod suncem u ovoj Zajebanoj Našoj – ne može dobiti vizu, iz tko zna kakvih birokratsko neljudskih razloga – dođe mi da opsujem sočno. Ljudi, dođe mi da opsujem životinjski!
Ova zemlja je na grbačama poreskih obveznika, na grbačama naših očeva i majki, hranila i dojila takav polusvijet i takav probisvijet da bi se i samo nebo zgadilo nad tim – a za ovog jadnika iz Kameruna koji je iz ne znam kojeg blentavog razloga odabrao našu Hrvatsku za svoj dom (neka mu je bog na pomoći), za njega razumijevanja nema.

Ova zemlja je u svojim njedrima držala i tetošila tko zna kakvu zmijsku ološ - a za ovog jadnika iz Kameruna nema niti milosti niti ljudskosti. Samo maćehinstvo.

E Hrvatska moja, ne znam što je to potrebno da progledaš? Što je potrebno da shvatiš da odnos prema ovom Kameruncu danas, oslikava odnos prema tebi sutra? Što je to potrebno da se desi – da se dignemo na kuke i motike?
Da nas popljačkaju? Osiromaše? Prodaju i preprodaju? Izvaraju? Lažu? Potruju? Podave? Prevedu žedne preko vode?
Čekaj malo, zar se to već nije dogodilo?

Post je objavljen 18.03.2007. u 16:16 sati.