Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/muzikologija

Marketing

ARI HEST


Ari Hest - You're The Only One.mp3
Američki kantautor pokazao je interes za glazbu još kao dijete. Učio je svirati klavir, a kasnije je sam naučio svirati gitaru slušajući ploče svojih roditelja. Kao najveće glazbene utjecaje navodi Paula Simona, The Beatles, Davea Matthewsa, U2, Smashing Pumpkins, Tears For Fears, The Police, Nirvanu, te Pearl Jam.
Otac mu je svirao nekoliko instrumenata, te skladao jinglove za razne reklame, na kojima je ponekad i Ari pjevao, a majka je bila profesionalna pjevačica.
Kao tinejdžer se natjecao na "Battle of The Bands", gdje je svirao Pearl Jam “Nothing Man”, te Led Zeppelin “Thank You", međutim nije pobijedio. Od 1997. do 1999. svirao je u bendu, a nastupali su na maturalnim zabavama i njujorškim klubovima.
2002. diplomirao je na NYU, smjer komunikacije.
Tijekom posljednjih godina objavio je 4 EPa u vlastitoj distribuciji, a 2004. potpisuje ugovor s diskografskom kućom Columbia, nakon što su ga neki od predstavnika vidjeli kako nastupa. Someone To Tell prvi je njegov album, objavljen 2004., a nakon toga objavljuje još 2 EPa, od kojih je posljednji - The Green Room Sessions snimljen na vlastitom računalu, a Ari svira akustičnu, bas i električnu gitaru, harmoniku i perkusije.
Singl I've Got You najavit će novi dugosvirajući album koji će biti objavljen u travnju ove godine.


Post je objavljen 17.03.2007. u 16:54 sati.