Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/antivikend

Marketing

Belinda Bedeković i njen prateći bend upozoravaju na opasnost globalnog zagrijavanja

Na svjetskom summitu povodom apela javnosti o opasnosti od globalnog zagrijavanja, osim mnogih svjetskih bendova i zvijezda, pozvana je i Belinda Bedeković, zajedno sa svojim pratećim bendom. Psihički osvješteni, samosvjesni, pa i ekološki osvješteni muzičari bez ustezanja pristali su svirati na navedenom zaista svjetskom događaju.
Pred milijunskim auditorijem i na temperaturi neprikladno niskoj za travanj (ma gdje se nalazili u travnju), Belinda Bedeković i njeni prateći instrumentalisti odlučili su pružiti sve od sebe, ako ne i više. Bilo je bojazni kako će nastup završiti jer je svirača bajsa boljela glava od nepredviđene promjene vremena, ipak su svirači drsko odlučili da odsviraju kao nitko dosad.
Belinda Bedeković i njen prateći bend sunuli su na pozornicu i odlučili svirati staru narodnu pjesmu "Zapjevala šojka ptica". Počeli su svirati nešto za što je iskusno uho moglo pretpostaviti da i nije pjesma koja je trebala biti, ali za koju bi neiskusan čovjek mogao povjerovati da je savršeno uvježbana izvedba navedene pjesme. Međutim, kad je Belinda zapjevala, aritmično i s emocijama potpuno neuklopivim u koncept šojke ptice, i oni najnaivniji i najneiskusniji ljubitelji glazbe mogli su samo tužno odmahnuti glavom. Belinda je pjevala kao da je bend svirao u nekoj drugoj dimenziji, a bend je igrao nevjerojatnu igru u kojoj više od 2 instrumenta nisu smjela svirati u isto vrijeme. Bio je to potpuni fijasko.
Brojne posjetiteljice svjetskog summita, ponešene atmosferom globalnog pokreta, a s druge strane razočarane ovakvim spletom događaja, bile su spremne učiniti bilo što da vrate vlak na tračnice, da prekinu ovo ludilo i spase summit koji je imao upozoriti na opasnost globalnog zagrijavanja. Bile su spremne učiniti bilo što, a muzičari, nekoncentrirani na svirku i pjesmu, opazili su taj požudni žar u očima posjetiteljica. Jedan po jedan, spuštali su se i punim rukama primali žrtvu paljenicu pohotnih posjetiteljica, koje su žustro i pomamno pristale vratiti dostojanstvo svjetskog summita. Dok su se muzičari strastveno grlili s obožavateljicama, na pozornici je ostala tek Belinda Bedeković, pjevajući o šojki ptici, pjevajući kao da njezin bend svira u nekoj drugoj dimenziji, dok u ovoj dimenziji njen prateći bend tek vodi ljubav sa stranim ekološki aktivnim auditorijem.

Post je objavljen 17.03.2007. u 17:41 sati.