Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirnalovesnoname

Marketing

Škola,No Name,savjeti...

Hello!wavewave
Baš sam razmišljam šta da pišem...slušam mp3,ništa se specijalno ne događa.
Nisam vam rekla da ću uskoro postati tetka.yes Dobit ću nećakinju i najvjerovatnije će se zvati Hana.smijeh
Trebala bi malo zagrijati stolicu jer imam sljedeći tjedan dva ispita: fiziku i biologiju i neke se predmete mislim javit,a nešto mi se ne da učit.rolleyes Baš mi nešto zadnjih dana učenje ne ide od ruke...sve što naučim ispari mi nakon 5 minuta.nut
Ma ajde da ja pustim školu i učenje...No Name je bolja tema.smijeh Rekao mi je Đuki da je neki dan slušao pjesmu "Moja mala." Đuki,jelda da je dobra?!thumbup Sad ću ja tebe natjerat da slušaš No Name...šalim se!zujo Već od prije znaš "Zauvijek moja" i čak i riječi znaš,sada i "Moja mala." Napreduješ,nema šta!!yes
Sinoć je Dragana Rakčević,kojoj su Marko i Danijel radili pjesmu za dječji festival "Zlatna pahulja" osvojila treće mjesto.smijeh Moglo je i bolje jer uvijek može bolje,ali nema veze...i ovo je super!thumbup
Ako album izlazi u prvom tjednu 4. mjeseca pa to je uskoro...još neka 2-3 tjedna. Baš me zanima kakve su pjesme,a i kako će CD izgledati.yes Imam neki filing da će uskoro.
Poslala mi je Dolores novi wallpaper!thumbup
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Trenutno slušam pjesmu Zdravka Čolića "Moja draga" koja mi je predivna. Uvijek me sjeti na Velimira...cerek Htjela bi je opet čut u njegovoj izvedbi...

Kad bi život bio san
Sanjala bi na mom ramenu
Da si kamen jedan dan
Ja bih bio mač u kamenu.

Kratko sam te ljubio
Prebrzo izgubio.

Pričam anđelima liče mi na bebe
Kako nisam sreo miliju od tebe
I da ne postoji na svijetu sila
Moćna kao sto je naša ljubav bila.

Moja draga,moja draga
Jutros iznenada nestala bez traga
Moja draga, moja draga
Moja draga, nestala bez traga.

Kad bi život bio brod
Ti bi bila vjetar povoljan
Da sam s tobom jedan tren
I taj tren bi bio dovoljan.


I za kraj malo savjeta...

Šest zapovijedi za svaku curu!

Nekih se stvari u životu jednostavno dooobro držati. Posebno ako si cura i nalaziš se u najpromjenjivijim, najčudnijim, ali i najljepšim godinama svog života – tinejdžerskim, naravno! Provjeri poštuješ li ovih šest zapovijedi za ljepši život.

Ne traži utjehu u hrani
Traženje utjehe u čokoladi i drugim slatkišima, kad te nešto razočara, 'vještina' je kojoj su posebno sklone cure. Dečki će prije nezadovoljstvo i negativnu energiju ići ispucati na video igricama ili bavljenjem sportom, dok pripadnice ljepšeg spola znaju za utjehu posezati za šećernim zadovoljstvima. Kasnije obično slijedi kajanje. Nećemo soliti pamet, no i vrapci na grani znaju: slatkiši nisu dobri za tebe! Sadrže puno aditiva čiji utjecaji na naše zdravlje još nisu u potpunosti proučeni, masnoća i šećera koji kvare zube, povećavaju apetit, debljaju i k tome kvare raspoloženje. Mnogi i ne znaju da su jako ovisni o šećeru, no svaka pametna cura ima kontrolu nad time i zna da sa slatkišima treba - umjereno!

Zaboravi gada
Neki kažu da srce ne pita za razum i da ne možemo birati koga ćemo voljeti. Znanstvenici se ipak ne bi složili s ovom tvrdnjom jer svatko, ako se jako potrudi, ipak može biti gospodar svoje volje. Dozvoliš li razumu da te uvjeri da neki dečko, koji te jako povrijedio, nije vrijedan tvojih suza i čežnje (još ga voliš, patiš za njim i ne možeš ga zaboraviti), lakše ćeš kontrolirati i svoje srce.
Ne moraš ga zaboraviti, no možeš donijeti odluku da on prestaje biti dio tvoje svakodnevnice. Usmjeri misli na druge stvari, bavi se onime što voliš i kreni dalje. Misliš li da to ne možeš, varaš se! Gotovo svatko može pronaći mir u sebi i riješiti se negativne opsjednutosti. Normalno je da ćeš neko vrijeme patiti za dečkom koji te povrijedio, ali nemoj si dozvoliti da to pređe granice podnošljivosti!

Razmišljaj pozitivno
Depra, nedostatak samopouzdanja i osjećaj promašenosti u životu misli su koje tu i tamo svakog zaskoče, nekog snažnije, nekog slabije. Razlike su najviše u tome kako se nosimo s time.
Nažalost, život će nam svako malo servirati i neke problematične situacije koje će nas razočarati i natjerati da posumnjamo u sebe, da pomislimo da smo nesposobni, a svi oko nas su kao sretniji i sposobniji. To je nešto što si ne smiješ dozvoliti! Nikad ne zaboravi da si pametna i lijepa na svoj način i možeš postići puno toga u životu, samo ti treba upornosti.
Drugi nisu ništa puno sposobniji (većina nas je u prosjeku!), a oni koji se tako čine ili su rijetki genijalci, ili prikrivaju svoje nesavršenosti, ili samo imaju više samopouzdanja!
Nikad ne zaboravi onu: Kad se jedna vrata zatvore, neka druga se otvore! Situacija se mijenja, život uvijek teče dalje i nikad ne znaš kakve dobre okolnosti te čekaju! Učini li ti se da su ti sve lađe potonule, znaj da će se vjerojatno već sutra sve početi rješavati nabolje!

Redovito vježbaj
Stari Grci su bili u pravu kad im je gimnastika bila jedan od glavnih školskih predmeta. Tjelovježba bi trebala biti sastavni dio našeg života od najranijih do najstarijih dana. Ona je važna kako za naše zdravlje, tako i za duševni mir. I za dobru liniju i kondiciju naravno!
Prema tome, mudro je živjeti s time na 'ti' i bar se tri puta tjedno po sat vremena baviti nekom fizičkom aktivnošću. Zapustiš li ovaj aspekt tvog života, tijelo će ti s godinama pokazati da savršenstvo ipak nije samo dar prirode već i tvoje dosljednosti.

Budi originalna
Ne uspoređuj se s prijateljicama, cijeni svoju osobnost, cijeni se takvu kakva jesi. Nikad nemoj misliti da moraš biti poput svoje prijateljice – ona je ona, a ti si ti. Radi na uklanjanju svojih mana i općem poboljšanju, no budi svjesna da ne možeš biti savršena i prihvaćaj ono što su ti priroda i genetika podarile, a što jednostavno ne možeš puno promijeniti.
Posebno se ne uspoređuj sa savršenim tijelima i licima 'ljepotica' iz časopisa jer to nije stvaran svijet (one čine samo mali postotak populacije, posao im je da budu tu na stranicama umjesto 'nas običnih cura' i još su k tome nestvarno savršene jer su obrađene i uljepšane računalnim trikovima (Photoshop za nekoliko trenutaka stvara prava čuda!)). Kad bi se te ljepotice nalazile u časopisima računalno sasvim neobrađene, iznenadila bi se koliko samo imaju mrljica, porica, prištića, borica i sličnih prirodnih stvarčica.

Usavršavaj se
Upravo sada je idealan prilika da se baviš stvarima koje voliš, jer kad oduzmeš školu i učenje, svaki dan bi ti trebalo ostati još vremena i za druge stvari. Nemoj se ovog prisjećati kasnije ('Eh, da sam sad školarka, što bih sve radila, ali, šmrc, više ništa ne stignem!'), živi sada punim plućima, potrudi se u školi, uči strane jezike (sve će ti to dobro doći kasnije u životu!), pronađi izvanškolske aktivnosti koje te zanimaju, uživaj u nekom hobiju, radi nešto kreativno, putuj i puno čitaj.


Pozz&pusaaaaaaaaaawavekiss


Post je objavljen 17.03.2007. u 15:27 sati.